دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 248-239 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jahanshahi E, Hosseinkhani A, Moahmmadi S M H. Manufacturing and simulation of a solar humidification-dehumidification desalination system. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :239-248
جهانشاهی ابراهیم، حسینخانی علی، محمدی سید محمد حجت. ساخت و شبیه‌سازی یک سیستم آب‌شیرین‌کن خورشیدی رطوبت زنی -رطوبت زدایی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :239-248

1- عضو هیات علمی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرقته کرمان
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی انرژی‌های تجدید پذیر، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
3- عضو هیات علمی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
آب‌ شیرین‌کن خورشیدی رطوبت زنی-رطوبت زدایی ، یکی از کارآمد‌ترین روش‌های شیرین‌سازی آب در مقیاس کوچک برای مناطق دورافتاده و کم‌جمعیت میباشد. هدف از این مطالعه، ساخت و شبیه‌سازی یک سیستم آب‌شیرین‌کن خورشیدی رطوبت زنی-رطوبت زدایی با ظرفیت 20 لیتر در روز است. این سیستم از واحدهای رطوبت زن، رطوبت گیر، هوا گرم‌کن خورشیدی و آب‌گرم‌کن خورشیدی تشکیل‌شده است. برای انجام این تحقیق، ابتدا به تشریح و مدل‌سازی این سیستم پرداخته می‌شود. در ادامه، به فرآیند ساخت هوا گرم‌کن خورشیدی و قسمت‌های مختلف سیستم آب‌شیرین‌کن پرداخته می‌شود. پس از تکمیل فرایند ساخت آب‌شیرین‌کن، این سیستم مورد آزمایش قرار می‌گیرد و تأثیر پارامترهای اساسی از جمله دمای آب و هوای ورودی به واحد رطوبت زن، دما و دبی آب ورودی به واحد رطوبت‌گیر بر عملکرد سیستم و میزان تولید آب شیرین مورد بررسی قرار می‌گیرد. نتایج نشان می‌دهد که تأثیر دمای آب نسبت به هوا بر روی میزان آب شیرین تولید شده بیشتر می‌باشد. علاوه بر این، استفاده از آب چیلر، که دمای آن در محدوده دمای آب چاه قرار دارد، در ورودی واحد رطوبت گیر افزایش 31 درصدی میزان آب تولیدشده را به دنبال دارد. همچنین، بهترین دبی آب ورودی به رطوبت گیر مقدار 0.12 kg/s می‌باشد. درنهایت، نتایج شبیه‌سازی و آزمایشگاهی باهم مقایسه می‌شوند و سازگاری خوبی بین نتایج مشاهده می‌گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انرژی خورشیدی و تشعشع
دریافت: 1395/6/3 | پذیرش: 1395/8/4 | انتشار: 1395/9/21