دوره 14، شماره 13 - ( ويژه‌نامه اول 1393 )                   جلد 14 شماره 13 صفحات 142-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani J, Mousavi M V, Khalili S M R. Numerical investigation of formation of Mach reflection in explosive free forming of confined cylindrical shells. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (13) :131-142
زمانی جمال، موسوی محمدوهاب، خلیلی سید محمدرضا. بررسی عددی شکل گیری انعکاس ماخ در شکل‌دهی انفجاری آزاد پوسته‌های استوانه‌ای بسته. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (13) :131-142

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
2- استاد/دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
در این پژوهش ایجاد انعکاس ماخ و تأثیر آن در شکل‌دهی انفجاری آزاد پوسته‌های استوانه‌ای بسته با استفاده از شبیه‌سازی عددی بررسی شده است. این پوسته‌ها از آلومینیوم 5T-6063 اکسترود شده ساخته شده و نسبت قطر به طول آن‌ها 1.5 می‌باشد. دو انتهای پوسته‌ها نیز با اتصال ورق‌های صلب بسته شده است. شبیه‌سازی عددی شکل‌گیری انعکاس ماخ و پاسخ پلاستیک پوسته با استفاده از هیدروکد اتوداین و با گسسته‌سازی لاگرانژی-اویلری کوپل شده انجام شد. شکل‌گیری انعکاس ماخ بر روی ورق‌های انتهایی مشاهده و مشخص شد که فشار ایجاد شده در ناحیه‌ای که ماخ استم به آن برخورد کرده است، بسیار بیشتر از دیگر نواحی است. این موضوع موجب ایجاد پارگی موضعی در محل اتصال پوسته به ورق‌ها، پیش از انجام فرایند شکل‌دهی می‌گردد. مقایسه بیشینه تغییرشکل به دست آمده از این تحقیق با نتایج آزمایش‌های انجام شده در آزمایشگاه مکانیک انفجار دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نشان داد که همگرایی میان نتایج تجربی و عددی بیش از 93% است. همچنین با توجه به پیچیدگی‌های مربوط به انعکاس و تداخل امواج انفجار، شبیه‌سازی به روش لاگرانژی-اویلری کوپل شده روش مناسبی برای بررسی مسائل انفجار داخلی است. علاوه بر آن حالات واماندگی نیز با استفاده از نرم‌افزار المان محدود آباکوس شبیه‌سازی و توافق خوبی با آزمایش‌ها مشاهده شد.