دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 370-361 | برگشت به فهرست نسخه ها

farrokhabadi A, Aghaebrahimi M. Determination of a general close form relation for crack density and induced delamination evolution in cross ply laminates under uniaxial loading condition based on an extended shear lag model. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :361-370
فرخ آبادی امین، اقا ابراهیمی سامانی مریم. تعیین یک رابطه عمومی برای درنظرگیری رشد چگالی ترک ماتریسی و جداشدگی بین لایه ای در مواد مرکب متعامد تحت بارگذاری محوری براساس مدل تاخیر برش ارتقا یافته. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :361-370

1- استادیار گروه هوافضای دانشگاه سمنان
2- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد
در این مقاله با استفاده از یک مدل تاخیر برش توسعه یافته، با درنظرگیری اثرات تنشهای برشی خارج صفحه ای، میدانهای تنش، کرنش، جابجایی و انرژی کرنشی در چندلایه های کامپوزیتی متعامد نمونۀ 0m/90n]s] محاسبه می شود. در ادامه روابطی برای تعیین افت سختی ناشی از وجود ترک ماتریسی در چندلایه های کامپوزیتی متقارن متعامد ارایه میشود و پارامترهای خرابی ناشی از وجود ترک ماتریسی در ماترسی سختی لایه کامپوزیتی تعریف می گردند. در ادامه با استفاده از مفاهیم مکانیک شکست و با بکارگیری دو معیار بیشترین تنش و معیار انرژی کرنشی آزاد شده، رشد مکانیزم های خرابی نظیر ترک ماتریسی و جداشدگی بین لایه ای حاصل از آن مطالعه می شود و یک رابطه بسته تحلیلی برای رشد خرابی در مواد مرکب لایه ای برحسب تنش محوری اعمال شده ارائه میگردد و در نهایت نتایج حاصل با نتایج تحلیلی و تجربی موجود مقایسه می گردد. نتایج ارائه شده نشان خواهد داد که روابط ارائه شده در این پژوهش در مقایسه با نتایج نیمه تحلیلی قبلی دارای دقت مناسبتر و خطای کمتر در مقایسه با نتایج تجربی میباشند. لازم به ذکر است که مدل ارائه شده در این مقاله، قابل توسعه به چندلایه های متقارن عمومی نیز می باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای تحلیلی
دریافت: 1393/5/14 | پذیرش: 1393/8/14 | انتشار: 1393/9/26