دوره 17، شماره 11 - ( 11-1396 )                   جلد 17 شماره 11 صفحات 132-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asgari H, Ta’atizadeh E, Sefidgr M, Soltani M. Simulation of oxygen pressure and nanoparticle FMISO concentration in tissue by considering a real capillary network. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (11) :125-132
عسگری هانیه، طاعتی زاده عرفان، سفیدگر مصطفی، سلطانی مجید. شبیه‌سازی توزیع فشار اکسیژن و غلظت نانوذره اِف مایزو در بافت با استفاده از شبکه. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (11) :125-132

1- مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران
2- دانشجو کارشناسی، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران
3- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس
4- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
امروزه با ‌‌استفاده از شبیه‌سازی بافت طبیعی و چگونگی نفوذ مواد در داخل بدن، محل توده سرطانی قابل پیش‌بینی می‌باشد. همچنین با در نظر گرفتن بافت سرطانی، روند رشد آن نیز قابل ارزیابی است. جریان عبوری درون مویرگ، تأثیر آن بر بافت‌های مجاور و نفوذ مولکول‌ها از دیواره مویرگ ازجمله مواردی است که در این نوع از مدل‌سازی‌ها در نظر گرفته می‌شود. سلول‌های سرطانی به دلیل نرخ سریع تکثیر سلولی، دارای سطح پایینی از اکسیژن می‌باشند. این کمبود اکسیژن هیپوکسی نام دارد. به همین دلیل با ‌استفاده از روش‌های تهاجمی و غیرتهاجمی مختلف، میزان اکسیژن در تمامی قسمت‌های بدن اندازه‌گیری می‌شود. دستگاه پت ازجمله نمونه‌هایی است که با‌ استفاده از ردیاب‌های مشخص به‌صورت غیرتهاجمی وضعیت توزیع اکسیژن را در قسمت‌های مختلف بدن نمایش می‌دهد. در این مقاله با در نظر گرفتن شبکه مویرگی واقعی، جریان خون در آن شبیه‌سازی‌شده است. در ادامه، با در نظر گرفتن تأثیرات آن بر بافت، فشار اکسیژن و غلظت ردیاب به‌طور هم‌زمان مدل‌سازی شده‌اند. در آخر نیز غلظت ردیاب در دو حالت آزاد و متصل به سلول‌ها در نقاط مختلف بافت نمایش داده‌شده و تغییرات آن بازمان نیز بررسی‌شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک
دریافت: 1396/6/3 | پذیرش: 1396/7/2 | انتشار: 1396/8/19