دوره 17، شماره 10 - ( 10-1396 )                   جلد 17 شماره 10 صفحات 349-341 | برگشت به فهرست نسخه ها

Najafi Amel A, Kouravand S, Zarafshan P, Kermani A M, khashechi M. Optimization of Alpha Type Stirling Engine Phase Angle with Step-By-Step Simulation Method. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (10) :341-349
نجفی عامل علیرضا، کوراوند شهریار، زرافشان پیام، کرمانی علی ماشاءاله، خشه چی مرتضی. بهینه‌سازی تقدم فاز موتور استرلینگ نوع آلفا به روش شبیه سازی گام به گام. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (10) :341-349

1- پردیس ابوریحان دانشگاه تهران گروه فنی کشاورزی
2- دانشگاه تهران
3- استادیار دانشگاه تهران
4- گروه فنی کشاورزی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
در این مقاله بهینه‌سازی زاویه تقدم فاز موتور استرلینگ آلفا به‌روش عددی گام به گام انجام شده است. پس از بررسی شیوه عملکرد انواع موتورهای استرلینگ، به مطالعه تاثیر زاویه تقدم فاز بر میزان توان و راندمان موتورهای استرلینگ آلفا پرداخته شد. مدل‌سازی سینماتیکی حجم‌های متغیر تراکمی و انبساطی به کمک نرم‌افزار ADAMS انجام گردیده است. سپس خطی‌سازی معادلات ترمودینامیکی براساس تحلیل سیکل استرلینگ به‌صورت ایزوترمال و پنچ حجمی آدیاباتیک برای بدست آوردن حل اولیه پارامترهای تاثیر گذار آن بر میزان توان و راندمان انجام شد. برای بهینه‌سازی تقدم فاز حرکتی پیستون‌های تراکمی و انبساطی، حل عددی گام به گام سیکل استرلینگ انجام گردید. مقایسه حل عددی با داده‌های تجربی نشان دهنده درصد خطای کمتر از 5.3 می‌باشد. نتایج شبیه‌سازی زاویه تقدم فاز بهینه را 103 درجه نشان می‌دهد. در این زاویه بهینه نتایج نشان از افزایش 4.8 درصدی توان خروجی نسبت به توان خروجی در زاویه تقدم 90 درجه مرسوم را نشان می‌دهد. نتایج شبیه‌سازی نشان از بهبود 1.2 درصدی راندمان موتور استرلینگ آلفا با تنظیم این زاویه تقدم فاز نسبت به راندمان در زاویه تقدم 90 درجه دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ترمودینامیک
دریافت: 1396/4/31 | پذیرش: 1396/7/10 | انتشار: 1396/10/1