دوره 14، شماره 5 - ( 5-1393 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 101-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abbaszadeh Bidokhti A, Shahani A R. Study and Analysis of Alignment and Combination Rules for Offset Cracks. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (5) :91-101
عباس زاده بیدختی علی، شاهانی امیررضا. بررسی قوانین همراستایی و ترکیب ترک‌های مجاور هم. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (5) :91-101

1- دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین زوسی
2- دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
عیوب چندگانه اغلب در سازه‌های مهندسی نظیر اجزای نیروگاه‌ها و مخازن تحت فشار اتفاق می‌افتد. این عیوب در برخی موارد، اثرات مخرب بیشتری نسبت به هر کدام از عیوب به صورت جداگانه دارد. ارزیابی برهم‌کنش این ترک‌ها بر اساس تعیین همراستایی و ترکیب آنها صورت می‌پذیرد. در استانداردهای موجود، ترک‌های چندگانه در مجاورت هم با ارضا‌کردن شرایط لازم، همراستا شده و در صورت لزوم ترکیب می‌شوند. در پژوهش حاضر، ابتدا قوانین همراستایی و ترکیب استانداردهای مختلف برای دو ترک راه‌بدر مجاور هم بررسی می‌شود. سپس به منظور بررسی تأثیر و برهم‌کنش ترک‌های مجاور، شکست یک ورق با دو ترک راه‌بدر در مجاورت هم، شبیه‌سازی شده و تأثیر فواصل ترک‌ها و اندازه آنها بر ضرایب شدت تنش بررسی می‌گردد. همچنین چگونگی رشد ترک‌ها در حالت‌های مختلف تحت شرایط شکست الاستیک خطی، شبیه‌سازی می‌گردد. از روش المان محدود توسعه‌یافته برای شبیه‌سازی مسأله استفاده شده است. این روش به این دلیل انتخاب شده که توانایی مناسبی در تحلیل مسائل مکانیک شکست خطی و فرایند رشد ترک، دارد. در این روش، المان‌بندی ثابت بوده و نیاز به فرایند مش‌بندی مجدد جهت شبیه‌سازی رشد ترک وجود ندارد. بر اساس نتایج بدست آمده، قوانین جدیدی جهت تعیین همراستایی و ترکیب ترک‌های مجاور هم ارائه می‌گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: خزش، خستگی و شکست|روش اجزای محدود
دریافت: 1392/7/27 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1393/3/31