دوره 14، شماره 7 - ( 7-1393 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 102-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

ansari M, Ahmadi Ghiri M, sadeghi hajipirloo B. Experimental investigation of the effect of hilly-terrain duct on gas-liquid flow. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (7) :94-102
انصاری محمدرضا، احمدی محمدسعید، صادقی خاجی پیرلو بهزاد. مطالعه تجربی تأثیر کانال های تپه ای و دره ای شکل بر جریان گاز-مایع. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (7) :94-102

1- استاد/دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشجو/دانشگاه تربیت مدرس
در این مطالعه، جریان دوفازی آب و هوا در کانالهایی به شکل تپه و دره، به صورت آزمایشگاهی بررسی شده است. مطالعات برای یک تپه و یک دره متشکل از قسمتهای شیبدار o7.5± و قسمتهای افقی به عنوان بالادست و پاییندست تپه و دره انجام شده است. مطالعات پیشین، تنها محدوده جریان اسلاگ را در قسمتهای تپه و دره بررسی کرده¬اند. در این مطالعه، نقشه کامل جریان دوفازی و منحنی رفتار فشار برای تپه و دره، و همچنین، محدوده اسلاگ بالادست و پاییندست تپه ودره جهت بررسی اثر تپه و دره بر بالادست و پایین دست به دست آمده است. چهار رفتار متفاوت از اسلاگ در عبور از دره و دو رفتار طی عبور از تپه مشاهده شد. تمام دسته بندی ها، بر محدوده اسلاگ قسمت بالادست و پایین دست، جهت مشاهده ارتباط کیفی بین آنها نشان داده شده است. در سرعتهای پایین گاز، الگوهای جریان و رفتار فشار مسیر تپه و دره با یکدیگر تفاوت دارند. با افزایش سرعت گاز، این تفاوتها کمتر می شود. به عبارتی، در سرعتهای بالای گاز، تپه و دره اثر مشابهی بر جریان دارتد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی
دریافت: 1392/4/16 | پذیرش: 1392/6/4 | انتشار: 1393/5/25