دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 656-648 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hassanpour Roudbeneh F, Lighat G H, Sabouri H. Experimental Investigation of foam filled Sandwich Panels in Concentrated and Distributed Compressive loading. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :648-656
حسن پور رودبنه فاطمه، لیاقت غلامحسین، صبوری هادی. بررسی تجربی فشردگی شبه استاتیک بر روی سازه‌های ساندویچی پر شده از فوم تحت بارگذاری‌های متمرکز و گسترده. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :648-656

1- دانشجو
2- استاد دانشگاه تربیت مدرس
3- استاد دانشگاه خوارزمی
در این مقاله سازه‌های ساندویچی با هسته لانه زنبوری خالی و نیز، پر شده از فوم به صورت شبه استاتیک تحت بارگذاری‌ فشاری متمرکز و گسترده به طور تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. سازه‌های ساندویچی از رویه‌های آلومینیومی و لانه زنبوری از جنس آلومینیوم 5052-H38 تشکیل شده است. فوم مورد استفاده برای پر کردن سازه لانه زنبوری، فوم پلی‌اورتان با چگالی 137.13 kg/m3 می‌باشد. آزمایش شبه استاتیکی بر روی نمونه‌های ساخته شده در بارگذاری متمرکز با نفوذ‌کننده سرتخت به قطر 10 میلی‌متر با استفاده از دستگاه یونیورسال انجام شده است همچنین آزمایش‌های شبه استاتیک با بارگذاری گسترده نیز با این دستگاه انجام شد. در این نوع بارگذاری نیرو به تمام سطح سازه به طور یکنواخت وارد می‌شود و نرخ جابجایی برای هر دو نوع بارگذاری 2 mm/min در نظر گرفته شده است. هدف از این بررسی تاًثیر ماده پرکننده در میزان جذب انرژی و شکل تخریب سازه ساندویچی بوده است و همچنین مقایسه این دو نوع بارگذاری در پنل‌های ساندویچی با هسته لانه زنبوری خالی و پر شده از فوم می-باشد. نتایج آزمایش شبه استاتیک در هر دو نوع بارگذاری نشان می‌دهد که ماده پرکننده اثر بسزایی در افزایش انرژی جذب شده دارد. فوم پلی‌اورتان به عنوان ماده پرکننده سازه لانه زنبوری مورد استفاده در هسته پنل ساندویچی باعث افزایش 6% و 29% انرژی جذب شده ویژه سازه ساندویچی با هسته پر شده از فوم پلی‌اورتان نسبت به سازه ساندویچی با هسته لانه زنبوری خالی به ترتیب در بارگذاری‌های متمرکز و گسترده شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1395/6/23 | پذیرش: 1395/9/4 | انتشار: 1395/10/8