دوره 15، شماره 6 - ( 6-1394 )                   جلد 15 شماره 6 صفحات 248-240 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hassani B, Tavakkoli S M, Ardiani M. Solution of nonlinear nearly incompressible hyperelastic problems by isogeometric analysis method. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (6) :240-248
حسنی بهروز، توکلی سید مهدی، اردیانی مهدی. حل مسائل غیرخطی الاستیک در محدوده تراکم‌ناپذیری با استفاده از روش تحلیل ایزوژئومتریک. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (6) :240-248

1- هیئت علمی/دانشگاه فردوسی مشهد
2- هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود
3- مهندس عمران
در این تحقیق به فرمول‌بندی و حل مسائل الاستیک غیر خطی تقریبا تراکم‌ناپذیر، که به مسائل هایپرالاستیسیته نزدیک به تراکم ناپذیری نیز معروفند، با روش تحلیل ایزوژئومتریک پرداخته شده است. بدین منظور پس از تعریف اجمالی این دسته از مسائل هایپرالاستیسیته با در نظر گرفتن روابط حاکم بر مسئله که دارای ماهیت غیرخطی است، به خطی‌سازی معادلات جهت استفاده از الگوریتم عددی حل بر مبنای تکرار نیوتن- رافسون پرداخته می‌شود. سپس معادلات تعادل در حالت گسسته نوشته شده و ماتریس ضرایب در رهیافت روش ایزوژئومتریک استخراج می‌گردد. در ادامه با بهره‌گیری از مفاهیم عنوان شده، الگوریتمی برای مسائل غیرخطی الاستیک در محدوده تراکم ناپذیری پیشنهاد گشته است. با توجه به تغییرشکل‌های بزرگ در مسائل غیرخطی الاستیک، در بکارگیری روش اجزای محدود، علاوه بر وابستگی جواب مسئله به اندازه شبکه المانها که باعث ایجاد دستگاه معادلات با حجم محاسباتی بالا می‌گردد، در برخی از مسائل مش بندی مجدد نیز اجتناب ناپذیر است. در روش ایزوژئومتریک با توجه به استفاده از توابع پایه اسپیلاین که قابلیت انعطاف پذیری بالائی در ایجاد هندسه مدل دارد، نیاز به فرآیند تولید مش مجدد تا حد زیادی رفع می‌شود. نتایج این تحقیق حاکی مزیت روش ایزوژتومتریک نسبت به اجزای محدود به دلیل ایجاد دستگاه معادلات کوچکتر و کاهش حجم محاسبات شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تحلیل تنش
دریافت: 1393/10/18 | پذیرش: 1393/12/8 | انتشار: 1394/2/9