دوره 14، شماره 4 - ( 4-1393 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 188-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jalili M M, Tavari H. Nonlinear analysis of chatter in turning process considering workpiece and cutting tool dynamics simultaneously. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (4) :177-188
جلیلی محمد مهدی، طواری حجه اله. تحلیل غیر خطی پدیده لرزه در فرآیند تراشکاری با در نظر گرفتن همزمان دینامیک قطعه‌کار و ابزار براده‌برداری. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (4) :177-188

1- هیأت علمی
2- دانشگاه یزد
در این مقاله، یک مدل سه بعدی غیر خطی جدید از ارتعاشات چتر در فرآیند تراشکاری ارائه شده است. قطعه‌کار به عنوان محور در حال دوران تحت تأثیر نیروهای براده‌برداری مدل‌سازی شده است. ابزار براده‌برداری نیز به عنوان تیر یک سر گیردار مدل‌سازی شده است. در ادامه با استفاده از تئوری پی-باکینگهام معادلات بدون بعد حرکت برای ارتعاشات عرضی و پیچشی قطعه‌کار و ارتعاشات عرضی و طولی ابزار براده‌برداری بدست آمده‌اند. در نهایت با به کارگیری روش مودهای فرضی، یک حل عددی برای این مسئله غیر خطی ارائه شده است. تأثیر پارامترهای مختلف همچون موقعیت طولی ابزار براده‌برداری، عرض براده‌برداری و شعاع قطعه‌کار بر روی پایداری براده‌برداری در دو حالت ماشین‌کاری با و بدون مرغک بررسی شده است. با استفاده از این نتایج، محدوده‌های سرعت قطعه کار به منظور پایداری فرآیند در شرایط مختلف براده‌برداری تعیین شده است. نتایج شبیه سازی نشان داد که استفاده از مرغک برای براده‌برداری در موقعیت نزدیک به انتهای طول قطعه‌کار باعث افزایش پایداری فرآیند و کاهش احتمال رخداد لرزه نسبت به حالت بدون استفاده از مرغک می‌شود. همچنین در صورت استفاده از مرغک، فرآیند براده‌برداری در نواحی انتهایی قطعه‌کار نسبت به مناطق میانی آن از پایداری بیشتری برخوردار است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات|دینامیک، سینماتیک و مکانیزمها
دریافت: 1392/8/7 | پذیرش: 1392/9/13 | انتشار: 1393/3/17