دوره 11، شماره 3 - ( 9-1390 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 84-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Investigating the using of Al2O3/EG nanofluids as coolants in a double-tube heat exchanger. Modares Mechanical Engineering 2011; 11 (3) :75-84
بزرگان نوید، پناهی زاده فرشاد، بزرگان نریمان. بررسی کاربرد نانو سیالات اتیلن گلیکول-اکسید آلومینیوم به عنوان سیال خنک کننده در مبدل حرارتی دو لوله ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1390; 11 (3) :75-84

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمشهر
3- مهندس شرکت پیراحفاری ایران-عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز-از ممتازین دانشگاه
در مقاله حاضر، از سه نمونه متفاوت اکسید آلومینیوم که از لحاظ خواص سطح، شکل و اندازه با هم تفاوت دارند به عنوان نانو ذرات در سوسپانسیون اتیلن گلیکول-اکسید آلومینیوم در محدوده غلظت های حجمی استفاده شده است. کاربرد نانو سیالات اتیلن گلیکول-اکسید آلومینیوم به عنوان سیال خنک کننده در یک مبدل حرارتی دولوله ای که باید یک محلول گرم را به میزان مشخصی خنک کند، تحت شرایط جریان آرام مورد بررسی قرار گرفته است. در ابتدا، روابط انتقال حرارت میان محلول گرم و نانو سیال به عنوان سیال خنک-کننده بررسی شده است. در ادامه سطح انتقال حرارت و دبی جرمی سیال خنک کننده با استفاده از نانو سیالات بهینه سازی شده است. در مقاله حاضر، ضریب انتقال حرارت، ضریب انتقال حرارت کلی، ضریب اصطکاک، افت فشار و توان پمپاژ لازم برای نانو سیالات اتیلن گلیکول- اکسید آلومینیوم محاسبه شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1390/6/21 | پذیرش: 1390/7/16 | انتشار: 1390/8/7