دوره 16، شماره 10 - ( 10-1395 )                   جلد 16 شماره 10 صفحات 304-293 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahidi A, Nekahi M M, Assempour A. Investigation on Line Heating Technique with cooling and Determination of the heat paths by Strain-Based Method. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (10) :293-304
شهیدی علی، نکاحی محمد مهدی، عاصم پور احمد. بررسی روش حرارت دهی خطی به همراه خنک کاری و تعیین مسیرهای حرارتی به روش کرنش معیار. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (10) :293-304

1- دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک دانشگاه صنعتی شریف
2- استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف
استفاده از ورق‌های فلزی در صنایع مختلف ازجمله کشتی‌سازی بسیار متداول است. در این صنایع ایجاد سطوح موردنظر از ورق تخت اولیه به کمک فرآیند حرارت دهی خطی حائز اهمیت است. در این مقاله ابتدا به شبیه سازی این فرآیند و انتقال حرارت بین گاز خروجی از مشعل و ورق پرداخته شده است. برای مدلسازی اثر مشعل و هوای خنک کننده از مدل جت برخورد کننده در نرم افزار تجاری فلوئنت استفاده شده است. پس از یافتن توزیع دما در ورق، با انتقال این توزیع دما به نرم افزار انسیس و انجام یک تحلیل ترمو الاستو - پلاستیک تغییر شکل ورق بدست آمد و سپس نتایج این کار اعتبارسنجی شد. برای اجرای فرآیند حرارت دهی خطی بایستی مسیرها و شرایط حرارتی مشعل تعیین گردد. به این منظور مسیرهای حرارتی شکل استوانه ای با روش کرنش معیار بدست آمد. به کمک شبیه سازی انجام شده، 63 اجرای مختلف در توان ها و سرعت های مختلف مشعل انجام داده و برای یافتن توان و سرعت حرکت مشعل، به آموزش شبکه ی عصبی با این داده ها پرداخته شد. در انتها ویژگی های حرارتی بدست آمده برای این شکل به کمک شبیه سازی به یک ورق تخت اولیه اعمال شده و از مقایسه‌ی شکل بدست آمده با شکل مطلوب خطای کمتر از 5 درصد بدست آمد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1395/4/14 | پذیرش: 1395/6/20 | انتشار: 1395/7/24