دوره 17، شماره 3 - ( 3-1396 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 114-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

Talesh Bahrami H R, Zareie S, Saffari H. A numerical analysis of dropwise condensation of nanofluid on an inclined plate. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (3) :105-114
طالش بهرامی حمیدرضا، زارعی سعید، صفاری حمید. تحلیل عددی چگالش قطره‌ای نانوسیال روی یک صفحه شیب‌دار. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (3) :105-114

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشیار، مدیر گروه تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک/ دانشگاه علم و صنعت ایران
در این مقاله چگالش قطره ای نانوسیال روی یک صفحه مسطح شیب‌دار بررسی شده است. برای این کار مقاومت حرارتی تک‌تک قطرات محاسبه شده و سپس انتقال حرارت کل با استفاده از روش توازن تعداد استخراج گردید. نانوسیال‌های مورد بررسی در این مطالعه آلومینا ، اکسید تیتانیوم و نقره با سیال پایه آب می‌باشد. اثر تغییرات نوع نانوسیال، کسر حجمی نانوذره و شیب صفحه بر روی انتقال حرارت در این تحقیق بررسی شده است. خواص نانوسیال اعم از چگالی، قابلیت هدایت حرارتی، ویسکوزیته و گرمای نهان تبخیر از منابع و مقالات در دسترس استخراج و در معادلات وارد شدند. نتایج حاصل در شرایط مشابه، با برخی از داده های تجربی موجود اعتبار سنجی شده است. از تئوری ناسلت برای محاسبه مقدار انتقال حرارت در چگالش لایه ای استفاده شده و برای مقایسه با انتقال حرارت چگالش قطره ای بکار رفته است. با بررسی نتایج می‌توان به این نتیجه رسید که ضریب انتقال حرارت در حالت صفحه عمودی بیشترین مقدار و با کاهش شیب صفحه از حالت قائم – به دلیل کاهش سرعت زدوده شدن قطره‌ها کاهش می‌یابد. همچنین حضور ذرات نانو باعث افزایش انتقال حرارت در پدیده انتقال حرارت قطره ای می شود. ضریب انتقال حرارت در نانوسیالات مختلف، متفاوت و درعین‌حال در طول صفحه ثابت است. نتایج نشان می‌دهد برای سه نانوسیال ذکرشده، نانوسیال آب/ نقره دارای بیشترین انتقال حرارت نسبت به دو نانوسیال دیگر در شرایط یکسان می‌باشد و برای یک نانوسیال مشخص با افزایش کسر حجمی، ضریب انتقال حرارت افزایش می‌یابد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1395/9/11 | پذیرش: 1395/11/12 | انتشار: 1395/12/11