دوره 16، شماره 10 - ( 10-1395 )                   جلد 16 شماره 10 صفحات 217-207 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pirboudaghi S, Tarinejad R, Alami M T. 2D Seismic Cracking Identification of Weighted Concrete Dams Based on Extended Finite Element Method and Wavelet Transform. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (10) :207-217
پیربوداقی سجاد، تاری نژاد رضا، اعلمی محمد تقی. شناسایی دو بعدی ترک خوردگی لرزه ای سد بتنی وزنی بر مبنای روش المان محدود توسعه یافته و تبدیل موجک. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (10) :207-217

1- دانشگاه تبریز/ دانشجوی دکتری
2- عضو هیئت علمی
3- دانشگاه تبریز/ معاونت آموزشی دانشگاه
در این تحقیق شناسایی ترک خوردگی لرزه ای سد بتنی بر مبنای روش المان محدود توسعه یافته و تبدیل زمان – فرکانس انجام شده است. بدین منظور ابتدا مدل عددی سد با استفاده از روش المان محدود ساخته شده و تحلیل می شود. سپس قابلیت ترک خوردگی به بدنه سد بدون معرفی ترک اولیه با استفاده از روش المان محدود توسعه یافته اضافه و تحت تحریک لرزه ای تحلیل می‌شود. در واقع کل بدنه سد حین تحریک لرزه ای مستعد آسیب بوده و هر ناحیه ای که به حد خرابی برسد، شروع به ترک خوردگی کرده و داخل بدنه گسترش پیدا خواهد کرد. چنین ترک‌خوردگی معمولاً غیر قابل پیش بینی بوده و به راحتی قابل شناسایی نمی باشد. لذا بایستی با استفاده از تبدیل زمان – فرکانس، پارامترهای مودال سازه و تغییرات آن را از روی پاسخ سازه بررسی کرد. نتایج نشان می دهد با بررسی و مقایسه پنجره زمان - فرکانس پاسخ سازه و پارامترهای مودال بدست آمده از مدل عددی، می‌توان به سیر تغییرات فیزیکی بوجود آمده در سازه، زمان شروع ترک‌خوردگی و نیز تشخیص محل آسیب صورت گرفته، با استفاده از مقایسه شکل مودهای ارتعاشی در حالت سالم و آسیب دیده پرداخت. همچنین با بررسی شاخص های مودال طبیعی اول سازه سالم و آسیب دیده به راحتی می‌توان زمان و محل آسیب را در ارتفاع سد کوینا تشخیص داد ولی برای شاخص های مودال طبیعی دوم این موضوع صادق نمی‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روش اجزای محدود
دریافت: 1395/3/11 | پذیرش: 1395/6/13 | انتشار: 1395/7/24