دوره 17، شماره 12 - ( 12-1396 )                   جلد 17 شماره 12 صفحات 422-417 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ehterami A, saraeian P, Etemadi Haghighi S, azami M. Preparation and characterization of barium titanate scaffold for bone tissue engineering. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (12) :417-422
احترامی آرین، سرائیان پیام، اعتمادی حقیقی شهرام، اعظمی محمود. ساخت و بررسی خواص داربست باریم تیتانات با پوشش نانو هیدروکسی آپاتایت برای مهندسی بافت استخوان. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (12) :417-422

1- دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک و هوافضا، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
2- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی-تهران شمال
3- عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،تهران
4- استادیار، مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
امروزه هدف اصلی استفاده از داربست ها بازسازی مجدد بافت های بدن است. انتخاب نوع و جنس داربست مهم ترین بخش کار است به طوری که در نهایت جایگزین بافت آسیب دیده می شود. با توجه به این که یکی از مکانیزم‌های پیشنهادی برای تغییر شکل در استخوان بر پایه ی خواص پیزوالکتریک آن است، به نظر میرسد که استفاده از مواد پیزوالکتریک به عنوان گزینه‌ای برای استفاده در بدن، دارای امتیازات منحصر به فردی باشد. بنابراین، سرامیک باریم تیتانات (BaTiO3) با داشتن خواص پیزوالکتریک مطلوب، دمای کوری حدود 125 درجه سانتیگراد و مشاهدات آزمایشگاهی مبنی بر غیر سمی بودن آن در بدن، به عنوان کاندیدی برای جایگزینی و شبیه سازی عملکرد بافت استخوانی، مطرح شده است. در این تحقیق با استفاده از سرامیک باریم تیتانات به عنوان یک سرامیک پیزوالکتریک و تبدیل به داربست استخوانی به روش ریختگری فومی و پوشش دهی ژلاتین هیدروکسی آپاتیت نانو ساختار بر روی آن، کامپوزیتی برای جایگزینی و شبیه سازی عملکرد بافت استخوانی ساخته شد. سپس خواص آن توسط تست های طیف سنجی مادون قرمز، آنالیز پراش اشعه ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی و خواص مکانیکی مورد بررسی قرار گرفت. در انتها نتیجه گرفته شد که داربست باریم تیتانات با پوشش نانو هیدروکسی ساختار کامپوزیتی مناسبی برای استفاده در مهندسی بافت استخوان است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک
دریافت: 1396/3/21 | پذیرش: 1396/8/19 | انتشار: 1396/9/24