دوره 16، شماره 3 - ( 3-1395 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 250-239 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moeinaddini M, Ganjalikhan Nasab S A. Investigation of lid-driven speed on mixed convection heat transfer in two dimensional cavities containing radiating gases by numerical method. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (3) :239-250
معین الدینی مریم، گنجعلیخان نسب سید عبدالرضا. مطالعه تاثیر سرعت در مرزی متحرک محفظه‌های دو بعدی بر انتقال حرارت جابجایی ترکیبی گازهای تابشی به روش عددی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (3) :239-250

1- دانشگاه ازاد اسلامی/ بخش مهندسی مکانیک
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
در مطالعه حاضر، جریان آرام جابجایی ترکیبی در حضور گاز تشعشعی در یک محفظه شیبدار دو بعدی با در مرزی متحرک به صورت عددی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. سیال عامل همانند یک محیط خاکستری با توانایی جذب، صدور و پخش تشعشع رفتار می‌کند. معادلات حاکم شامل معادله پیوستگی، مومنتوم و انرژی توسط روش حجم محدود گسسته می‌شوند و با استفاده از الگوریتم سیمپل حل می‌گردند. برای محاسبه جمله تشعشع در معادله انرژی، معادله انتقال تشعشع به صورت عددی و با استفاده از روش راستاهای مجزا، حل شده و توزیع شار تشعشعی داخل جریان گاز محاسبه می‌شود. اثر تغییر در سرعت در مرزی متحرک، بر رفتار ترموهیدرودینامیکی یک محفظه دو بعدی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاصل به صورت رسم خطوط جریان، خطوط دما ثابت، توزیع عدد ناسلت جابجایی و کل بر روی دیوار پایین محفظه گزارش شده اند. نتایج، نشان می‌دهد که افزایش عدد رینولدز، منجر به توزیع دمای نسبتا یکنواختی در گستره وسیعی از محفظه خواهد شد که در زوایای شیب 30 و 60 درجه، یکنواختی توزیع دما بیشتر است که در پی آن کاهش انتقال حرارت از سطوح محفظه عاید می شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1394/10/16 | پذیرش: 1394/11/14 | انتشار: 1394/12/15