دوره 18، شماره 2 - ( 2-1397 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 29-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hoseinzadeh M S, Esmaeilzadeh Khadem S, Sadooghi M S. Improving of the Hilbert-Huang transform using the nonlinear entropy-based features for early fault detection of a rotating machinery vibration simulator system. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (2) :19-29
حسین‌زاده محمد صادق، اسماعیل زاده خادم سیامک، صدوقی محمدصالح. ارتقاء تبدیل هیلبرت- هوانگ به کمک ویژگی‌های غیرخطی مبتنی بر آنتروپی جهت عیب-یابی سریع در یک سیستم شبیه ساز ارتعاشات تجهیزات دوار. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (2) :19-29

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- تربیت مدرس
هدف اصلی این مقاله، ارتقاتبدیل هیلبرت-هوانگ با استفاده از مزایای ویژگی های غیرخطی مبتنی بر آنتروپی، جهت حذف اثرات نویز اضافه شونده می‌باشد. به علاوه استفاده از ویژگی های غیر خطی مناسب، منجر به محدود شدن اطلاعات اضافی و رفع نیاز به روش های مختلف کاهش بعد در شناسایی عیب های یک سیستم دوار شده است. جهت ارتقاءتبدیل هیلبرت – هوآنگ تاثیر نویزهای اضافه شونده بر انواع مختلف ویژگی‌های مبتنی بر آنتروپی برای هر کدام از توابع مود ذاتی حاصل از الگوریتم تجزیه تجربی مود انباشته، مورد بررسی قرار می‌گیرد. با توجه به حساسیت آنتروپی تقریبی به نویز، یک شاخص ارزیابی برای انتخاب دامنه نویز اضافه شونده، براساس آنتروپی تقریبی و ضریب اطلاعات متقابل توابع مود ذاتی ارائه گردیده است. سپس با استفاده از مزایای آنتروپی جایگشت و آنتروپی طیف حاشیه‌ای هیلبرت در توصیف مشخصات سیگنال،آستانه‌ای برای شروع پیدایش عیب با توجه به مقادیر آنتروپی مهمترین تابع مود ذاتی-که دارای بیشترین ضریب اطلاعات متقابل می باشد-تعیین می گردد. نتایج نشان می‌دهد که این رویکرد می‌تواند برای تشخیص انحراف از حالت کارکرد سالم سیستم بدون توجه به نوع عیب، به کارگرفته شود. در مرحله بعد برای شناخت نوع عیب، از طیف درجات بالاتر استفاده شده است به نحوی که بای اسپکتروم پوش به دست آمده از اعمال تبدیل هیلبرت به مهمترین تابع مود ذاتی،محاسبه شده و با درنظرگرفتن کوپلینگ میان فرکانس‌های مشخصه عیب و فرکانس دور، عیوب ناهم‌محوری و نابالانسی روتور یک سیستم شبیه ساز ارتعاشات تجهیزات دوارشناسایی گردیده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1396/6/18 | پذیرش: 1396/10/15 | انتشار: 1396/11/3