دوره 12، شماره 3 - ( 6-1391 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 36-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abravesh M. Analysis of Thermal Bridges’ Performance of New Windows’ Installation in the Building Envelope with External Thermal Insulation. Modares Mechanical Engineering 2012; 12 (3) :27-36
آب روش مهدیه، محمد کاری بهروز. تحلیل عملکرد پل‌های حرارتی محل اتصال پنجره‌های نوین به دیوارهای ساختمانی با عایق حرارتی از خارج. مهندسی مکانیک مدرس. 1391; 12 (3) :27-36

1- دانشجو/دانشگاه تهران
2- هیئت علمی/ مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن
یکی از عوامل تعیین کننده میزان مصرف انرژی در ساختمان، علاوه بر مشخصات حرارتی عناصر تشکیل دهنده پوسته خارجی، نحوه اتصال عناصر مختلف به یکدیگر در جزئیات اجرایی آن است. در صورت عدم رعایت ملاحظات لازم در این خصوص، پل های حرارتی قابل ملاحظه ای ایجاد می شود که می تواند اثربخشی عناصر مختلف پوسته را کاهش و میزان انتقال حرارت از پوسته خارجی را تا 40 درصد افزایش دهد. در این مقاله ، به ارزیابی عملکرد حرارتی وضعیت های گوناگون نصب پنجره، شامل حالت های استفاده یا عدم استفاده از پیش قاب چوبی یا فولادی، برای نصب پنجره های دارای شیشه های دوجداره پرداخته شد. این محاسبات به کمک شبیه سازی مدل هایی در نرم افزار تِرم صورت گرفت. تحلیل و مقایسه پل های حرارتی ناشی از روش های گوناگون نصب پنجره، با محل استقرار متفاوت در یک دیوار نمونه با عایق کاری حرارتی از خارج، انجام شد. برای هر یک از حالت های نصب قاب پنجره در داخل جدار، ضریب انتقال حرارت خطی در وضعیت های گوناگون قرارگیری پنجره و پیش آمدگی عایق حرارتی روی پیش قاب محاسبه گردید، و تأثیر عوامل فوق بر روی انتقال حرارت برآورد شد. نتایج به دست آمده نشان می دهند جزئیات اجرایی نصب پنجره، محل قرارگیری پروفیل و همچنین نحوه و میزان عایق کاری حرارتی اطراف پروفیل پنجره نقشی تعیین کننده بر عملکرد حرارتی جدار دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1391/2/24 | پذیرش: 1391/3/20 | انتشار: 1391/6/20