دوره 13، شماره 1 - ( 1-1392 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 150-138 | برگشت به فهرست نسخه ها

Investigating the effect of angle between the material gradation direction and crack on mixed-mode stress intensity factor of FGM plates using MLPG method. Modares Mechanical Engineering 2013; 13 (1) :138-150
عبداللهی فر علی، نامی محمد رحیم. بررسی تاثیر زاویه بین جهت گرادیان خواص و راستای ترک بر ضریب شدت تنش مود ترکیبی در ورق های مدرج تابعی با روش MLPG. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (1) :138-150

1- دانشجوی دانشگاه شیراز
2- رئیس بخش مکانیک جامدات- دانشکده مکانیک- دانشگاه شیراز
در این مقاله از روش بدون مش محلی پتروف-گالرکین (MLPG) برای تحلیل ترک ورق مدرج تابعی (FGM) ایزوتروپیک استفاده شده و تأثیر طول ترک، مقدار گرادیان خواص و زاویه گرادیان خواص با راستای ترک بر ضریب شدت تنش مود اول و دوم بررسی شده است. در این روش از تخمین حداقل مربعات متحرک (MLS) برای شبیه سازی تابع شکل و از روش مستقیم برای اعمال شرایط مرزی و از روش تابع وزن توسعه داده شده برای شبیه سازی میدان جابجایی و تنش در اطراف ترک استفاده شده است. ضریب شدت تنش با استفاده از انتگرال-های مستقل از مسیر که برای مواد ناهمگن فرمول¬بندی شده¬اند، محاسبه شده است. در این مقاله، دو مسئله ورق ترکدار لبه¬ای از جنس مواد مدرج تابعی تحت بارگذاری های تنش و کرنش ثابت تحلیل شده است. به منظور اطمینان از روش مورد استفاده، در ابتدا مسئله همگن و مسئله مدرج تابعی با فرض گرادیان خواص در راستای ترک تحلیل شده و با حل دقیق مقایسه شده است. نتایج نشان دهنده تطابق مطلوب بین روش حاضر و روش دقیق است.

دریافت: 1391/2/23 | پذیرش: 1391/7/29 | انتشار: 1391/10/30