دوره 17، شماره 6 - ( 6-1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 89-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Namazian Z, Namazian J. Numerical simulation of fluid flow penetration through porous media using Lattice Boltzmann method. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (6) :79-89
نمازیان ظفر، نمازیان جعفر. شبیه‌سازی عددی نفوذ جریان مایع در یک جسم متخلخل به روش شبکه بولتزمن‌. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (6) :79-89

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
در این پژوهش با استفاده از روش شبکه بولتزمن جریان دو فاز در محیط متخلخل مورد مطالعه قرار گرفته است. یافتن آرایش بهینه برای محیط‌های متخلخل با نسبت تخلخل غیریکسان در سرتاسر محیط برای کم کردن میزان دبی نشتی و نفوذ سیال از اهداف این پژوهش است. روش انتخاب شده برای حل مسئله، روش عددیِ مزوسکوپیکِ شبکه بولتزمن بر روی یک شبکه‌ی D2Q9 می‌باشد. برای ارزیابی کد فرترن مورد استفاده در شبیه‌سازی ها، ابتدا جریان دو فاز در کانال با سطح آب گریز و آب دوست و سپس قرارگیری قطره بر روی سطح با آبدوستی و آبگریزی های متفاوت شبیه‌سازی شده است. در ادامه میزان نفوذ سیال در محیط متخلخل با آرایش متفاوت بررسی شده و سپس میزان نفوذ سیال در محیط‌های متخلخل با جنس‌های متفاوت از نظر آب‌دوستی و آب‌گریزی مورد مطالعه قرار گرفته است. در انتها نیز میزان دبی نشتی هر یک از محیط های متخلخل با آرایش متفاوت بررسی شده است. نتایج حاکی از آن است که ایجاد محیط متخلخل ترکیبی (از دو محیط با نسبت تخلخل‌های متفاوت) به نحویکه محیط با تخلخل پایین در قسمت زیرین قرار گیرد، از حیث کاهش نفوذ و نشتی بهینه خواهد بود. همچنین با آب‌دوست کردن سطح، نفوذ سیال درون محیط متخلخل نسبت به حالت آب‌گریز کند‌تر اتفاق می‌افتد.
متن کامل [PDF 1978 kb]   (7275 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روش بولتزمن شبکه ای
دریافت: 1395/11/24 | پذیرش: 1396/2/14 | انتشار: 1396/3/6