دوره 17، شماره 6 - ( 6-1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 400-393 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nourazar S, mohammadpour M. Free and forced convectional heat transfer analysis of rectangular porous fin with Differential transformation method. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (6) :393-400
نورآذر سلمان، محمدپور محمدرضا. بررسی انتقال حرارت جابجایی طبیعی و اجباری در فین متخلخل با مقطع مستطیلی به روش نیمه تحلیلی DTM. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (6) :393-400

1- دانشیار دانشکده مکانیک
2- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه
در این پژوهش انتقال حرارت جابجایی طبیعی و اجباری در فین متخلخل با مقطع مستطیلی با در نظر گرفتن اثر افت فشار سیال عبوری از فین به صورت نیمه تحلیلی مورد بررسی قرار می گیرد. برای حل معادله ی بالانس انرژی از روش تبدیل دیفرانسیلی استفاده شده است. دقت این روش با پژوهش های انجام شده ی قبلی صحت سنجی شده و تطابق خوبی با نتایج بدست آمده، وجود دارد. در معادلات حاکم برای مدل کردن انتقال حرارت در محیط متخلخل، مدل دارسی در نظر گرفته شده است. به علاوه ضریب انتقال حرارت جابجایی ثابت فرض شده است. توزیع درجه حرارت بی بعد شده در طول فین به عنوان تابعی از پارامتر‎های تخلخل و جابجایی در نظر گرفته شده است. همچنین اثر پارامتر‌ افت فشار بر مواردی مانند توزیع دما در طول فین، نرخ انتقال حرارت، بازده حرارتی و ضریب عملکرد فین مورد بررسی قرار گرفته است. به علاوه مقایسه ای بین فین صلب و متخلخل در شرایط یکسان جرم فین انجام شده است. در این حالت مشاهده شده است که در شرایط خاص، فین متخلخل انتقال حرارت بیشتری نسبت به فین صلب دارد . بر اساس نتایج بدست آمده، می‌توان دریافت که تمامی پارامتر‌های انتقال حرارت از پارامتر افت فشار تاًثیر می پذیرند. پس با انتخاب مناسب این پارامتر می توان انتقال حرارت و بازده مناسبی داشت.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای تحلیلی
دریافت: 1395/12/21 | پذیرش: 1396/2/29 | انتشار: 1396/4/8