دوره 16، شماره 5 - ( 5-1395 )                   جلد 16 شماره 5 صفحات 62-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Masumi A A, Rahimi G H, Liyaghat G H. Experimental and Numeral Analysis of Composite metal Vessel under Dynamic Loading. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (5) :51-62
معصومی علی اصغر، رحیمی شعرباف مقدس غلامحسین، لیاقت غلامحسین. تحلیل تجربی و عددی مخزن فلز- کامپوزیت تحت بار دینامیکی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (5) :51-62

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
در این مقاله تحلیل تجربی و عددی مخزن فلز- کامپوزیت تحت بار دینامیکی بررسی می شود. برای این منظور یک نمونه از مخزن چند تکه استوانه ای جهت اندازه گیری فشار در نظر گرفته شده است جهت اندازه گیری فشار از سنسورهای پیزوالکتریک 1000 بار مدل کیستلر استفاده شده که برای نصب آنها سوراخ هایی بر روی سطح بیرونی پوسته ایجاد شده است. برای تنظیم کردن سطح سنسورها در لایه داخلی استوانه از قطعات تقویتی استفاده شده که پس از نصب و تنظیم سنسورها آزمایش با بار ضربه ای ناشی از احتراق سوخت انجام شده است. نتایج حاصل از آزمایش توسط دیتالاگرهای سنسورها ثبت شده و بصورت نمودارهای فشار بر حسب زمان بدست آمده است. هدف از این پژوهش رسیدن به وزن و مقاومت بهینه مخزن با روش سعی و خطا و با استفاده از تحلیل عددی در برابر بار دینامیکی ناشی از احتراق سوخت می باشد لذا جهت تحلیل عددی یک نمونه از مخزن چند تکه استوانه ای در نرم افزار المان محدود آباکوس مدلسازی شده و مورد تحلیل قرار می گیرد. بار اعمالی به مدل از نتایج استخراج شده در آزمایشهای تجربی بوده که بصورت یک بار فشاری متغیر و دینامیکی با مخزن فلزی و مخزن فلز – کامپوزیت همزمان مورد تحلیل قرار می گیرد نتایج بدست آمده از تحلیل مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در نهایت مشخصات هندسی و مادی بخش فلزی و بخش کامپوزیتی مخزن برای حالت بهینه پیشنهاد می گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تحلیل تنش
دریافت: 1394/11/7 | پذیرش: 1395/1/6 | انتشار: 1395/2/18