دوره 18، شماره 7 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 7 صفحات 50-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamisi M, Moussavi Torshizi S E. Experimental study of aging effect on mechanical and vibrational properties on carbon steel SA516. Modares Mechanical Engineering. 2018; 18 (7) :50-55
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-15947-fa.html
حمیصی محمد، موسوی ترشیزی سید ابراهیم. بررسی تجربی اثر پیرسازی بر خواص مکانیکی و ارتعاشی فولادهای کربنی SA516. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (7) :50-55

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-15947-fa.html


1- دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگا شهید بهشتی، تهران ایران
2- هیئت علمی / دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
چکیده:   (991 مشاهده)
هنگام بهره‌برداری در شرایط فوق گرمایش بلندمدت، تغییرات ساختاری مهم‌ترین عامل افت خصوصیات مکانیکی و موجب کاهش عمر قطعات داغ در صنایع می‌یاشد. با توجه به دشواری یا هزینه‌بر بودن آزمون‌های مورد نیاز برای ارزیابی عمر باقیمانده، جستجوی روشی غیرمخرب، آسان‌ و دقیق برای تخمین عمر باقیمانده قطعات داغ و ارزیابی عمر باقیمانده آنها ضروری و دارای مزایای اقتصادی فراوانی است. هدف از این پژوهش، بررسی اثر تغییرات ساختاری بر فرکانس طبیعی و ضرایب میرایی نمونه‌هایی از فولاد کربنی SA516-Grade55 می‌باشد تا در صورت وجود اثرات معنی دار، این روش برای فلزات دیگر و به ویژه قطعات داغ نیروگاهی توسعه داده شود. در این پژوهش با انجام عملیات حرارتی پیرسازی بر روی نمونه‌ها، تغییرات ساختاری شدیدی ایجاد گردید. به‌طوریکه پرلیت تجزیه‌شده و به فریت و کاربیدهای کروی شکل در مرزدانه‌ها تبدیل شد. با افزایش تغییرات ساختاری مشخص گردید که فرکانس های طبیعی مود اول تا ششم و ضریب کشسانی کاهش و ضرایب میرایی و کاهش لگاریتمی افزایش محسوسی می‌یابند. این نتایج امیدبخش تدوین یک روش نوین غیرمخرب برای تخمین عمر باقیمانده برای قطعات با جنس‌های مختلف در شرایط بهره‌برداری فوق گرمایش بلندمدت می‌باشد.
متن کامل [PDF 2920 kb]   (168 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل |
دریافت: ۱۳۹۶/۱۰/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۷/۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA