دوره 18، شماره 5 - ( 6-1397 )                   جلد 18 شماره 5 صفحات 217-211 | برگشت به فهرست نسخه ها

ramezannejad Azarboni H, Keshavarzpour H. Primary resonance analysis of a curved single walled carbon nanotubes on the viscoelastic medium in thermal environment under harmonic force. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (5) :211-217
رمضان نژاد آزاربنی حبیب، کشاورزپور حماد. تحلیل رزونانس اولیه نانولوله کربنی تک لایه انحنادار روی بستر ویسکوالاستیک در محیط حرارتی تحت بار هارمونیک. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (5) :211-217

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران
در این مقاله بر اساس مدل تیر اویلر برنولی به تحلیل پاسخ فرکانسی رزونانس اولیه نانولوله‌های کربنی تک لایه انحنادار رو بستر ویسکوالاستیک تحت بار حرارتی محوری در دو وضعیت دما پایین و دما بالا پرداخته شده است. معادلات دیفرانسیل جزئی غیرخطی حاکم بر رفتار دینامیکی نانولوله کربنی با در نظر گرفتن مود اول خمیدگی به فرم تابع سینوسی و استفاده از روش گالرکین برای تیر با شرایط مرزی گیردار در دو انتها به معادلات دیفرانسیل غیرخطی معمولی تقلیل داده شده است. برای محاسبه پاسخ فرکانسی نانولوله کربنی از روش مقیاس چندگانه استفاده شده و روابط تحلیلی برای ترسیم منحنیهای آن استخراج شده است. با در نظر گرفتن اثر پیش خمیدگی و تغییرشکل های بزرگ در نانولوله کربنی ترم‌های غیرخطی با توان دو و سه در معادلات حرکت ظاهر می‌شود. اثر تغییر دما در دو وضعیت دما بالا و دما پایین، ضرایب ویسکوالاستیک بستر ، دامنه انحنای اولیه و دامنه نیروی خارجی بر ویژگی‌های پاسخ فرکانس و اثر آن بر رشد یا زوال پدیده پرش پیشرو و پسرو مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل بیان می‌کند که این ضرایب اثرات قابل‌توجهی بر چگونگی تغییر پاسخ فرکانسی نانولوله‌های کربنی دارند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1396/11/14 | پذیرش: 1397/5/23 | انتشار: 1397/7/2