دوره 14، شماره 7 - ( 7-1393 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 162-157 | برگشت به فهرست نسخه ها

hasani najafabadi M, Roshanian J, Khoshnood A, Khaksary H, Tekieh H. Soft Sensor Design for Fault Detection in ALV Pitch Gyro. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (7) :157-162
حسنی نجف ابادی مهدی، روشنیان جعفر، خوشنود عبدالمجید، خاکساری حبیب الله، تکیه هادی. طراحی سنسور نرم برای شناسایی خرابی در ژیرسکوپ یک ماهواره‌بر. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (7) :157-162

1- -دانشکده هوافضا- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
2- عضو هیوت علمی-دانشکده هوافضا- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
3- عضو هیئت علمی-دانشکده هوافضا- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
4- دانشکده هوافضا- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
5- دانشکده هوافضا-دانشگاه خواجه نصیر
یکی از چالش های اصلی پرتاب ماهواره بر، قابلیت اطمینان آن ها در مقابل انواع خرابی ها می باشد.راهکار اصلی برای افزایش این قابلیت اطمینان استفاده از روش های شناسایی و تشخیص خرابی است. یکی از روش‌های شناسایی و تشخیص خرابی استفاده از روش های داده پایه نرم افزاری می باشد.چالش اصلی برای شناسایی و تشخیص خرابی توسط روش داده پایه نرم افزاری ، استخراج خروجی سنسور به طور مستقل و موازی می باشد. در این مقاله بر اساس اصل تقارن دینامیکی کانال سمت و فراز ماهواره برها سنسور نرمی طراحی می گردد که توانایی شناسایی و تشخیص انواع خرابی ها را دارد. بدین منظور ابتدا کانال سمت ژیرسکوپ با استفاده از الگوریتم مربعات خطای بازگشتی شناسایی می شود سپس با توجه به اصل تقارن دینامیکی ورودی کانال فراز که همان خیز کنترلی کانال فراز است به دینامیک شناسایی شده اعمال می گردد. خروجی این سیستم، تخمینی از آهنگ زاویه فراز است که به طور موازی با ژیرسکوپ کانال فراز در حال اندازه گیری می باشد. در این روش در صورت بروز خرابی احتمالی،سنسور طراحی شده با استفاده از جهش خطای تخمین، وقوع خرابی را اعلام می نماید. با بررسی نتایج شناسایی خرابی توسط سنسور نرم ، عملکرد مناسب سنسور طراحی شده برای شناسایی خرابی تأیید می‌گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: کنترل|مکاترونیک
دریافت: 1392/7/26 | پذیرش: 1392/10/22 | انتشار: 1393/6/1