دوره 18، شماره 6 - ( 7-1397 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 68-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasabi S A, Shahgholi M, Payghaneh G, Ahmadi M. Free and forced nonlinear vibrations analysis of a viscoelastic nano rotating beam by considering the surface effects. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (6) :61-68
قصابی سید علی، شاهقلی مجید، پایگانه غلامحسن، احمدی محمد علی. تحلیل ارتعاشات غیرخطی آزاد و اجباری یک نانوتیر‌چرخان ویسکوالاستیک با درنظرگرفتن اثرات سطحی. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (6) :61-68

1- دانشجوی دکترا دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران
2- استادیار/ دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
3- رئیس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شهید رجایی
4- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران
در این پژوهش ارتعاشات غیرخطی آزاد و اجباری یک نانوتیر دوار ویسکوالاستیک با درنظرگرفتن اثرات سطحی مطالعه و بررسی شده است. به‌کمک اصل هامیلتون و تئوری گورتین مورداک معادلات حرکت استخراج شده و با روش گلرکین گسسته شده‌اند. سپس با روش مقیاس‌های زمانی چندگانه، معادلات حرکت حل شده‌اند. در تحلیل ارتعاشات آزاد، عباراتی تحلیلی برای دامنه، فاز و فرکانس طبیعی استخراج شده است. در تحلیل ارتعاشات اجباری، عباراتی تحلیلی برای پاسخ حالت ماندگار سیستم به‌دست آورده شده است. تاثیر عواملی مانند اثرات سطح، ضرایب میرایی، ابعاد سطح مقطع، دامنه‌ی تحریک خارجی و ... بر پاسخ فرکانسی سیستم مطالعه شده است. مشاهده می‌شود که در ارتعاشات آزاد در یک زمان خاص با افزایش تنش سطح، دامنه کاهش می‌یابد و با افزایش چگالی سطح و الاستیسیته‌ی سطح، دامنه افزایش خواهد یافت. همچنین افزایش ضرایب میرایی داخلی و خارجی، باعث کاهش دامنه‌ی آزاد سیستم می‌شوند. در ارتعاشات اجباری مشاهده می‌شود با درنظرگرفتن اثرات سطح، دامنه‌ی اجباری سیستم کاهش می‌یابد و محل نقطه‌ی انشعاب اول نیز تغییر خواهد کرد. افزایش ضرایب میرایی داخلی و خارجی باعث کاهش دامنه شده و انشعاب اول در فرکانس‌هایی نزدیک‌تر به فرکانس طبیعی اتفاق خواهد افتاد. همچنین مشاهده می‌شود که برای دو ابعاد مختلف از سطح ولی با مساحت سطح یکسان، محل نقاط انشعاب و دامنه تغییر خواهند کرد. افزایش دامنه‌ی تحریک خارجی باعث افزایش دامنه می‌شود و نقاط انشعابی اول و دوم در فرکانس‌هایی دورتر از فرکانس طبیعی اتفاق خواهند افتاد. بنابراین در نظر گرفتن اثرات سطح در تحلیل ارتعاشات غیرخطی آزاد و اجباری نانوتیرهای دوار اهمیت دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1396/11/7 | پذیرش: 1397/7/2 | انتشار: 1397/7/2