دوره 18، شماره 8 - ( 9-1397 )                   جلد 18 شماره 8 صفحات 91-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemi P, Rahmani O. An experimental investigation of energy absorption in GLARE fiber metal laminates reinforced by CNTs under low velocity impact. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (8) :81-91
قاسمی پرویز، رحمانی امید. بررسی آزمایشگاهی جذب انرژی در چند لایه های فلز- الیاف شیشه تقویت‌شده با نانولوله های کربنی تحت ضربه سرعت پایین. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (8) :81-91

1- دانشگاه زنجان
2- دانشیار - معاون پژوهشی دانشگاه زنجان
آسیب در برابر ضربه، یکی از مهم‌ترین انواع آسیب‌ها در سازه‌های هوایی است که می‌تواند به‌دلایل مختلفی به‌وجود آید. از آن جمله می‌توان به ضربه‌های سرعت پایین مانند سقوط ابزار حین تعمیر و نگه‌داری اشاره نمود. با ترکیب آلیاژهای آلومینیوم با کامپوزیت‌ها سازه‌هایی به‌دست می‌آیند که ضمن داشتن وزن سبک‌تر، نسبت به آلیاژ یک‌پارچه آلومینیوم، مقاومت در برابر آتش و خواص خستگی بهتری دارند. این سازه‌ها که چندلایه‌های فلز – الیاف نامیده می‌شوند، به‌عنوان جایگزین مناسب برای آلومینیوم یک‌پارچه در سازه‌های هوافضا مطرح شده‌اند. در این پژوهش مقاومت در برابر ضربه سرعت پایین شارپی در چندلایه فلز – الیاف شیشه (گلار)، که توسط نانولوله‌های کربنی با درصدهای مختلف 0.1، 0.2، 0.3 و 0.5 تقویت‌شده‌اند، مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه، از روش آندایز برای آماده‌سازی سطح آلومینیوم استفاده شده است. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که با اضافه کردن نانولوله‌های کربنی چنددیواره به گلارها، جذب انرژی ضربه شارپی افزایش می‌یابد. بررسی‌ها نشان داد که بیشترین تقویت به‌ازای 0.3 درصد نانولوله کربنی و به میزان 14.36 درصد اتفاق می‌افتد. همچنین مقادیر مختلف نانولوله کربنی سبب ایجاد مدهای شکست متفاوت در سازه می-شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1396/11/14 | پذیرش: 1397/7/3 | انتشار: 1397/7/3