دوره 17، شماره 2 - ( 2-1396 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 230-221 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarei H R, Rezaei M, Soveity S. Numerical simulation of shear thickening fluid impregnated polypropylene fabric and comparing with experimental results. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (2) :221-230
زارعی حمیدرضا، رضایی محمد، سویطی سالم. شبیه‌سازی عددی پارچه پلی‌پروپیلن آغشته به سیال ضخیم شونده برشی و مقایسه با نتایج تجربی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (2) :221-230

1- دانشیار مدیر گروه/دانشگاه شهید ستاری
2- دانشجوی دکتری
3- کارشناس ارشد
اخیرا، استفاده از سیال ضخیم شونده برشی جهت بهبود مقاومت به نفوذ پارچه‌ها در حال افزایش می باشد. در این پژوهش، ابتدا به بررسی‌های آزمایشگاهی روی عملکرد پارچه پلی‌پروپیلن خشک و آغشته به سیال ضخیم شونده تحت ضربه پرتابه کروی فولادی با قطر 8.7 میلی‌متر پرداخته می‌شود. سپس، عوامل موثر بر عملکرد پارچه‌، مانند چگالی، ضرایب اصطکاک ایستایی و دینامیکی بین نخ‌ها و همچنین بین پرتابه و پارچه، شرایط مرزی و تعداد لایه‌های پارچه به کمک شبیه‌سازی در نرم‌افزار ال-اس-داینا بصورت عددی مطالعه می‌شود. در پژوهش‌های قبلی، بهبود عملکرد پارچه با افزایش سیال ضخیم شونده برشی، به افزایش اصطکاک بین نخ‌های پارچه نسبت داده شده‌است، با این ‌وجود، بررسی انجام‌شده نشان می‌دهد، جرم سیال ضخیم شونده نیز در نتایج موثر است. جرم سیال ضخیم شونده متناسب با درصد جرمی اعمال‌شده، به‌صورت افزایش چگالی پارچه درنظر گرفته شده‌است. در بررسی آزمایشگاهی، مشاهده شد که با آغشتن 44 درصد جرمی سیال ضخیم‌شونده برشی به پارچه، استحکام و مقاومت به نفوذ در پارچه افزایش و تغییر شکل پارچه کمتر شده که نسبت به حالت پارچه خشک، نفوذ پرتابه به پارچه تا 63 درصد کاهش می‌یابد. نتایج شبیه‌سازی‌ها نشان داد که اگر اثر سیال ضخیم شونده برشی فقط به افزایش اصطکاک نسبت داده‌شود، اختلاف نفوذ پرتابه در پارچه در دو حالت خشک و آغشته به سیال ضخیم شونده برشی به 43 درصد می‌رسد. اما با درنظر گرفتن اثر جرم سیال ضخیم شونده برشی علاوه بر اصطکاک، این مقدار به 58 درصد می‌رسد که با مقدار آزمایشگاهی 63 درصد همخوانی خوبی داvد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1395/8/21 | پذیرش: 1395/11/1 | انتشار: 1395/11/25