دوره 18، شماره 5 - ( 6-1397 )                   جلد 18 شماره 5 صفحات 249-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barzgaran M, Mahdizadeh H, Pouresmael S. Numerical simulation of bedload sediment transport with ability to model dry interfaces using an augmented Riemann solver. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (5) :241-249
برزگران مینا، مهدیزاده حسین، پوراسماعیل سلمان. شبیه‌سازی عددی پخشیدگی رسوب بستر با قابلیت مدل‌سازی سطوح خشک با استفاده از حل‌کننده ریمن تقویت‌شده. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (5) :241-249

1- دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
2- دانشگاه بیرجند
3- استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه بجنورد
روش‌های عددی مختلفی برای حل سیستم‌های مورفودینامیک توسعه یافته است که در میان این روش‌ها، در سال‌های اخیر روش حجم محدود به‌طور گسترده‌ای مورداستفاده قرار گرفته است. در این پژوهش یک روش حجم محدود کارآمد برای شبیه سازی انتقال رسوب بستر در نزدیکی سطوح خشک، ارائه می شود. معادلات حاکم بر انتقال رسوب در کانال‌ها و رودخانه‌ها شامل معادلات آب کم‌عمق و اکسنر می‌باشند. با در نظر گرفتن یک سرعت نوین برای امواج ریمن، معادلات آب کم‌عمق و اکسنر توسط روش جفت شده ضعیف بر اساس حل‌کننده ریمن تقویت‌شده، حل می‌شوند. در این روش ابتدا معادله اکسنر حل می‌گردد و سپس تغییرات بستر به‌روز شده با همان ساختار ریمن، به عنوان عبارت منبع در معادلات آب کم‌عمق استفاده می‌شود. حل‌کننده ریمن تقویت‌شده بر اساس تجزیه‌ای از بردار تقویت‌شده شامل عمق جریان، اندازه حرکت، شار اندازه حرکت و تراز بستر می‌باشد. مدل عددی ارائه‌شده ابتدا برای شبیه‌سازی شکست سد بر روی بستر متحرک به کار گرفته شد. سپس مسئله شکست سد ناشی از روگذری جریان در نظر گرفته شد و داده‌های محاسبه‌شده با نتایج آزمایشگاهی مقایسه گردید. نتایج عددی حاصل بیانگر آن است که روش جفت شده ضعیف که بر مبنای روش ریمن تقویت‌شده، توسعه یافته است، قابلیت مدل‌سازی انتقال رسوب در نزدیکی سطوح خشک با دقت بالا را دارا می‌باشد و در نمونه‌های آزمایشی تطابق بسیار خوبی با داده آزمایشگاهی دارد.
واژه‌های کلیدی: آب کم عمق، گودونو، قوانین بقا
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا