دوره 14، شماره 3 - ( 3-1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 16-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asadi E, Farhadi Nia M. Vibrational Study of laminated composite plates reinforced by carbon nanotubes. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (3) :7-16
اسدی اسماعیل، فرهادی نیا محمود. بررسی ارتعاشاتی صفحات کامپوزیتی چندلایه تقویت شده با نانو لوله‌های کربنی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (3) :7-16

1- دانشگاه صنعتی مالک اشتر
2- دانشگاه صنعتی مالک اشتر - تهران
در این مقاله، اثر نانو لوله‌های کربنی بر خواص ارتعاشاتی صفحات کامپوزیتی چندلایه به صورت تئوری و تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. جنس صفحات از کامپوزیت شیشه/اپوکسی می‌باشد که نانو لوله‌های کربنی چند جداره و تک جداره با درصدهای جرمی مختلف به آنها افزوده شده‌اند. در ابتدا نانو لوله‌های کربنی با فرآیند اولتراسونیک درون رزین اپوکسی توزیع شده و سپس صفحات کامپوزیتی با روش‌های لایه‌چینی دستی و کیسه خلا در قالبی که به همین منظور تهیه شده، ساخته شدند. خواص مکانیکی کامپوزیت الیافی تقویت شده با نانو لوله‌های کربنی با استفاده از معادلات هالپین-تسای اصلاح شده، محاسبه گردیده است. سپس صفحه کامپوزیتی در نرم افزار آباکوس مدل شده و تحلیل فرکانسی انجام شده است. همچنین خواص ارتعاشاتی سازه مورد نظر با استفاده از آنالیز مودال تجربی و در شرایط مرزی گیردار بدست آمده است. نتایج تجربی نشان دهنده 210% افزایش در میرایی برای نمونه دارای 5/0% وزنی نانو لوله تک‌جداره (در مقایسه با صفحات کامپوزیتی شیشه/اپوکسی خالص) می‌باشد. همچنین مطابقت خوبی بین فرکانس‌های طبیعی بدست آمده از تحلیل‌های المان محدود و تست‌های تجربی مشاهده می‌گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات|سیستمهای میکرو و نانو|مواد مرکب
دریافت: 1392/4/21 | پذیرش: 1392/7/26 | انتشار: 1393/2/21