دوره 18، شماره 6 - ( 7-1397 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 229-223 | برگشت به فهرست نسخه ها

sabourimanesh Z, Talebi H, Dehghan M. Simulation of Soft Tissue Deformation in Haptic Systems with Cellular Neural Networks. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (6) :223-229
صبوری منش زینب، زارعی نژاد محمد، طالبی حیدرعلی، دهقان محمدرضا. شبیه ساز تغییر شکل بافت نرم در سیستم های هپتیکی با استفاده از شبکه عصبی سلولی. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (6) :223-229

1- پژوهشکده رباتیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر
2- دانشگاه صنعتی امیرکبیر
امروزه استفاده از واقعیت مجازی در آموزش جراحی به دلیل کم‌خطر بودن، تکرارپذیری، هزینه‌ی کم و قابلیت‌های دیگر مورد توجه قرار گرفته است. روش‌های مختلف ارائه شده برای جراحی مجازی سعی در واقعی و در عین حال بلادرنگ بودن آن دارند. در این مقاله روشی جدید برای مدل‌سازی بافت نرم با استفاده از تلفیق شبکه عصبی سلولی و معادلات الاستیک و ویسکوالاستیک بافت نرم معرفی می‌گردد. به علاوه یک سیستم شبیه‌ساز هپتیکی برای مدل‌سازی ویسکوالاستیک تغییر شکل بافت نرم ارائه می‌شود. مدل ویسکوالاستیک بافت نرم با استفاده از معادلات ناویر کوشی و مدل کلوین – ویت ساخته شده است. با استفاده از شبکه‌ی عصبی سلولی، جابه‌جایی ایجاد شده در یک نقطه توسط نیروی خارجی، در کل بافت منتشر می‌شود. از آن‌جایی‌که این روش نیاز به مش‌بندی مکعبی دارد، الگوریتم مش‌بندی جدیدی طراحی شده و به صورت برون‌خط اجرا می‌شود. همچنین الگوریتم تشخیص برخورد برای تعیین برخورد ابزار با سلول و شناسایی سلول هدف، همراه با الگوریتم اصلی اجرا می‌شود. علاوه بر موارد ذکر شده، بازخورد نیرو با استفاده از مدل نیروی فراهم شده توسط شبکه‌ عصبی سلولی و واسط هپتیکی، به کاربر منتقل می‌شود. الگوریتم پیشنهادی بر روی کبد به صورت سه بعدی و به صورت برخط پیاده‌سازی می‌شود.
موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1396/11/6 | پذیرش: 1397/7/2 | انتشار: 1397/7/2