دوره 15، شماره 7 - ( 7-1394 )                   جلد 15 شماره 7 صفحات 402-392 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naddaf Oskouei A, Khodarahmi H, Sohrabi M. Experimental and Numerical Study of Conical Thin Shells Collapse under Dynamic Axial Loadings.. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (7) :392-402
نداف اسکوئی علیرضا، خدارحمی حسین، سهرابی مسلم. مطالعه تجربی و عددی فروریزش پوسته های مخروطی جدار نازک تحت بار دینامیکی محوری. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (7) :392-402

1- عضو هیأت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع)
2- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه جامع امام حسین (ع)
در این مقاله مطالعه رفتار فروریزشی و جذب انرژی پوسته‌های جدار نازک سربسته مخروطی به صورت عددی و تجربی ارائه شده است. پوسته‌های مخروطی ناقص از جمله اجزایی هستند که در جذب انرژی حین یک فرآیند ضربه، از سایر مقاطع عملکرد بهتری دارند. برای انجام آزمایش‌ها از یک دستگاه ضربه‌زن سقوط آزاد و در بخش عددی از نرم افزار اجزای محدود آباکوس استفاده شده است. در این مقاله تأثیر تغییر سرعت برخورد و جرم ضربه‌زن بر رفتار فروریزشی نمونه‌ها بررسی شده است. علاوه‌بر این با معکوس قرار دادن نمونه‌های مخروطی در برابر ضربه‌زن، اثر نحوه اعمال نیرو بر روی رفتار فروریزش آنها مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است. هم‌چنین مجموعه‌های چندتایی از مخروط‌ها به عنوان سیستم‌های جاذب انرژی به صورت عددی مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد تمامی نمونه‌ها با مود الماسی و الگوی چهارضلعی فروریزش می‌کنند و مطابقت خوبی بین نتایج عددی و تجربی وجود دارد. همچنین تأثیر تغییر ضخامت بیشترین اثرگذاری را روی رفتار فروریزش این پوسته‌ها دارد به طوری‌که با 20% کاهش ضخامت پوسته، بیشینه نیروی فروریزش %34.5 و نیروی متوسط فروریزش %39.3 کاهش پیدا کردند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1393/12/11 | پذیرش: 1394/2/24 | انتشار: 1394/3/30