دوره 18، شماره 4 - ( 5-1397 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 162-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ُSaliminia A, Abootorabi Zarchi M M. The effect of lubrication type on tool temperature and wear in turning of AISI 304 steel. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (4) :153-162
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-16836-fa.html
سلیمی نیا عارف، ابوترابی محمد مهدی. تأثیر نوع روانکاری بر دما و سایش ابزار در تراشکاری فولاد AISI 304. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (4) :153-162

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-16836-fa.html


1- دانشگاه یزد، یزد
چکیده:   (3058 مشاهده)
یکی از راه‌های کاهش دمای ناحیه برش، استفاده از خنک‌کار مناسب است. خنک‌کارهای رایج، علاوه‌بر اثر نامطلوب بر سلامتی اپراتور، باعث آلودگی محیط زیست نیز می‌شوند. به این دلیل، علاقه به ماشین‌کاری خشک یا روش‌های خنک‌کاری سبز در سال‌های اخیر افزایش زیادی یافته است. یکی از روش‌های خنک‌کاری سبز، خنک‌کاری تبریدی است که در آن، معمولاً از نیتروژن مایع به عنوان خنک‌کار در فرآیند براده‌برداری استفاده می‌شود. در این مقاله، اثر خنک‌کاری تبریدی به‌وسیله نیتروژن مایع بر دما و سایش ابزار برشی در فرآیند تراشکاری فولاد زنگ‌نزن آستنیتی 304 مورد بررسی قرار گرفته است. از بین روش‌های مختلف خنک‌کاری تبریدی، روش پاششی به علت تأثیر مستقیم بر ناحیه برش، انتخاب شده است. ماشین‌کاری با روش‌های خنک‌کاری تبریدی و معمولی و همچنین ماشین‌کاری خشک انجام شده است. مقایسه نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که ترا‌شکاری تبریدی فولاد 304 در مقایسه با ترا‌شکاری خشک و معمولی، دما را به ترتیب تا 83 و 67 درصد و سایش در سطح آزاد ابزار را به ترتیب تا 75 و 53 درصد کاهش می‌دهد. آنالیز واریانس نشان داد که سرعت برشی نسبت به نرخ پیشروی تأثیر بسیار بیشتری بر دما و سایش ابزار دارد. افزایش سرعت برشی در تمام حالت‌های روانکاری باعث افزایش دما و سایش ابزار شده است.
متن کامل [PDF 1991 kb]   (5009 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1396/10/3 | پذیرش: 1396/11/30 | انتشار: 1397/7/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.