دوره 18، شماره 6 - ( 7-1397 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 190-182 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moodi S, Mahdizadeh H. Numerical Modeling of Water Influx Falling into an Empty Tank using a Modified Wave Propagation Algorithm. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (6) :182-190
مودی صادق، مهدیزاده حسین. مدل‌سازی عددی جریان ورودی به مخزن با بستر خشک با استفاده از الگوریتم پخش‌ موج اصلاح‌شده. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (6) :182-190

1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
2- عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند
در این مقاله از یک مدل پخش موج تغییریافته گودونو برای مدل‌سازی سقوط جریان آزاد آب بروی سطح خشک استفاده می‌گردد. مدل موردنظر یک مدل خوش‌توازن بوده و قادر به رفتار کردن مؤلفه‌های منبع جریان ورودی/خروجی به بستر و هم‌چنین مؤلفه‌های اصطکاک در داخل تفاوت شارهای مجاور روش حجم محدود می‌باشد. علاوه بر این، روش موردنظر از نوعی سرعت تقریبی جدید ریمان برای پخشیدگی بر روی سطح خشک استفاده می‌نماید. در ابتدا جریان ورودی از کف به مخزن به‌صورت جت آزاد مورد بررسی قرار می‌گیرد. سپس ورود جریان آب به حالت سقوط آزاد و از وسط و دو کناره مخزن بر روی سطح خشک شبیه‌سازی می‌گردد. جهت مشخص نمودن اعتبار مدل عددی ارائه‌شده برای فشارهای غیرهیدرواستاتیک، از یک عدد بدون بعد بر اساس سرعت ورودی، طول دهانه و ارتفاع سقوط استفاده گردیده است. نتایج حاصله از روش عددی معرفی‌شده با نتایج حاصله از نرم‌افزار استار سی‌دی که یک نرم‌افزار تجاری حل معادلات ناویر-استوکس است، مقایسه گردیده است. نتایج عددی نشان می‌دهد که الگوی عددی شار موج معرفی‌شده با مؤلفه‌های تقریبی جدید سرعت، قادر به شبیه‌سازی سقوط برای سطح خشک برای محدوده معرفی‌شده عدد بی‌بعد می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1396/12/15 | پذیرش: 1397/7/2 | انتشار: 1397/7/2