دوره 18، شماره 4 - ( 5-1397 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 222-211 | برگشت به فهرست نسخه ها

Darroudi M, Kowsary F. Detection and Accurate Estimation of Geometrical Parameters of Defects on the Internal Surfaces of Pipes Using Inverse Heat Conduction Method. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (4) :211-222
درودی مجتبی، کوثری فرشاد. شناسایی و تخمین دقیق پارامترهای هندسی عیوب واقع بر سطوح داخلی لوله ها با استفاده از روش رسانش حرارتی معکوس. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (4) :211-222

1- دانشگاه تهران
شناسایی عیوب واقع بر سطوح داخلی لوله‌ها، به علت ویژگی ذاتی این سطوح که غیرقابل‌دسترس می‌باشند، همواره فرآیندی دشوار بوده است. در این پژوهش به طراحی روشی نوین در شناسایی محل عیوب واقع بر سطوح داخلی لوله‌ها و تخمین دقیق پارامترهای هندسی آن از قبیل طول عیب و متوسط عمق کاسته شده از دیواره لوله پرداخته شده است. روش کار بدین‌صورت است که در محل بازرسی، یک گرم‌کن نواری بر روی سطح بیرونی لوله قرارگرفته و برای مدت کوتاهی شار حرارتی مشخصی به آن سطح اعمال می‌گردد و دمای حسگرهای واقع در زیر گرم‌کن در زمان اعمال شار حرارتی و اندکی پس‌ازآن اندازه‌گیری می‌شود. افزایش موضعی درجه حرارت در قسمتی از سطح بیرونی لوله، نشان از وجود عیب بر روی سطح داخلی آن است؛ در این صورت با فرض یک عیب با پارامترهای نامشخص بر روی سطح داخلی لوله و بهره‌گیری از روش رسانش حرارتی معکوس، فرآیند شبیه‌سازی عددی در یک الگوریتم تکرارپذیر تا جایی ادامه می‌یابد که پارامترهای هندسی نامشخص عیب موجود به نحوی تخمین زده شود که اختلاف دمای اندازه‌گیری شده و شبیه‌سازی‌شده در محل حسگرها حداقل شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1396/10/22 | پذیرش: 1396/11/23 | انتشار: 1397/7/2