دوره 18، شماره 2 - ( 2-1397 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 233-225 | برگشت به فهرست نسخه ها

jamali K, Akbari D, Golzar M. Non-destructive Investigation of Modulated Infrared Thermography in Evaluation of Subsurface Defects in Polymer Matrix Composites. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (2) :225-233
جمالی کریم، اکبری داود، گلزار محمد. ارزیابی غیر مخرب حرارت نگاری مادون‌قرمز مدوله‌شده در عیب‌یابی مواد مرکب زمینه پلیمری. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (2) :225-233

1- گروه مهندسی ساخت و تولید، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
2- استادیار- دانشکده مهندسی مکانیک - دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشیار دانشگاه تربیت مدرس تهران مدیر گروه مهندسی ساخت وتولید
در این مقاله به ارزیابی حرارت‌نگاری مادون‌ قرمز مدوله‌شده در شناسایی عیوب زیر سطحی مواد مرکب زمینه پلیمری پرداخته شده است. در این روش به منظور تحریک نمونه، شار حرارتی به ‌صورت متناوب به سطح قطعه اعمال‌شده و پاسخ حرارتی به ‌وسیله تبدیل فوریه پردازش و تصاویر دامنه و فاز استخراج می‌شوند. پس‌زمینه غیریکنواخت مشاهده‌شده در تصاویر حاصل، اغلب قدرت تشخیص را پایین می‌آورد لذا برای بهبود ارزیابی این روش، فیلتر آشکارساز لبه و ریخت‌شناسی توصیفی بر روی تصاویر اعمال می‌گردد. بررسی تجربی در فرکانس‌های مختلف بر روی نمونه‌های ساخته‌شده با نقص‌های کنترل‌شده رایج در مواد مرکب صورت گرفت. از تحلیل نتایج برای تعیین دقیق موقعیت و ابعاد عیوب استفاده و مشاهده شد که در نمونه‌های با ضخامت 2 میلی‌متر نقص جدایش بین لایه‌ای با حداقل اندازه 20*10 میلی متر و نقص‌های الیاف خشک و نفوذ مواد ناخواسته با حداقل اندازه 50*40 میلی‌متر شناسایی و اندازه‌گیری می‌شوند. در تحلیل اجزای محدود هندسه و عیوب به کار برده شده در آزمون تجربی، در نظر گرفته شد. مشاهده شد که نتایج ارزیابی اجزای محدود با ارزیابی تجربی مطابقت داشته و می‌تواند در یافتن متغیرهای بهینه در بررسی حرارت‌نگاری مادون‌ قرمز مدوله‌شده در عیب‌یابی مواد مرکب به کار گرفته شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آزمون غیرمخرب
دریافت: 1396/8/15 | پذیرش: 1396/10/10 | انتشار: 1396/11/5