دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 411-403 | برگشت به فهرست نسخه ها

rabiee A, Atf A. Numerical Investigation of Water/〖Al〗_2 O_3 Nanofluid Forced Convective Boiling flow in a Vertical Channel. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :403-411
ربیعی عطااله، عطف علیرضا. بررسی عددی جریان جوشش اجباری نانو سیال آب/اکسید آلومینیوم در یک کانال عمودی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :403-411

1- دانشگاه شیراز
امروزه پدیده ی جوشش به واسطه ی افزایش قابل توجهی که در ضرایب انتقال حرارت میدان جریان ایجاد می کند، مورد توجه بسیاری از محققین در حوزه های مختلف از جمله صنایع نفت، پتروشیمی و نیروگاهی می باشد. در این راستا ارتقای پارامترهای میدانی جهت افزایش انتقال حرارت در کنار استفاده از ذرات نانوی معلق در سیال پایه از مسایل مهم دیگر در این زمینه می باشد. در این مقاله، بکمک دینامیک سیالات محاسباتی تاثیر افزودن نانو ذره اکسید آلومینیومAl_2 O_3 در میدان جریان همراه با جوشش مورد بررسی قرار گرفته است. جهت تحلیل میدان جریان از معادلات پیوستگی، مومنتم، انرژی برای هر فاز در دیدگاه اویلرین- اویلرین و همچنین از نحوه سهم بندی مدل شار حرارتی اعمالی به دیواره توسط موسسه تحقیقاتی رنسلر برای شرایط جوشش استفاده شده است. در کنار صحت سنجی مطالعه ی جریان جوششی مادون سرد، اثر افزودن نانوذره ی اکسید آلومینیوم به سیال پایه بر روی پارامترهای انتقال حرارت مورد بررسی قرار گرفته است. مشاهده شد که با افزایش غلظت ذرات نانو، دمای دیواره اصطلاحا خنک تر و ضریب انتقال حرارت جابجایی افزایش قابل توجهی پیدا می کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی
دریافت: 1393/7/18 | پذیرش: 1393/8/16 | انتشار: 1393/9/26