دوره 15، شماره 9 - ( 9-1394 )                   جلد 15 شماره 9 صفحات 86-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi Najafabadi M, Sedighi M, Salehi M, Hossini Toudeshky H. Investigation and monitoring of delamination in FMLs under mode I and II loading with FEM and AE. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (9) :78-86
احمدی نجف آبادی مرتضی، صدیقی مجتبی، صالحی منوچهر، حسینی تودشکی حسین. بررسی و پایش جدایش بین‌لایه ای در کامپوزیت‌های فلز/الیاف تحت بارگذاری مود اول و دوم با استفاده از مدل‌سازی عددی و آکوستیک امیشن. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (9) :78-86

1- دانشگاه امیرکبیر
2- هیئت علمی
در این پژوهش به بررسی رفتار جدایش بین لایه‌ای در کامپوزیت‌های فلز/الیاف تحت بارگذاری مود اول و دوم با استفاده از مدل‌سازی عددی و تحلیل داده‌های آکوستیک امیشن پرداخته می‌شود. نمونه‌‌های آزمون با استفاده از لایه کامپوزیت از پیش آغشته (الیاف شیشه/اپوکسی) و آلومینیوم 3T-2024 (آنودایز شده در محلول اسید کرمیک) ساخته شده است. محاسبه چقرمگی شکست بین لایه‌ای تحت بارگذاری مود یک و دو نیازمند شناسایی لحظه شروع جدایش می‌باشد که با بکارگیری روش آکوستیک امیشن این لحظه بدست آورده شده است. بررسی شروع و رشد جدایش با استفاده از مدل‌سازی المان محدود در نرم‌افزار آباکوس (استفاده از توابع المان چسبنده) انجام شده است. نمودار نیرو-جابجایی، رشد پیشرونده جدایش و جبهه آن از نتایج مدل‌سازی عددی می‌باشد که با فعالیت‌های تجربی مقایسه شده است. آنالیز فرکانسی روی امواج حاصل از شکست صورت گرفته و با دسته بندی آن بررسی روند رشد جدایش صورت گرفته است و محدوده فرکانسی هر یک از مکانیزم‌های شکست بدست آورده شده است. برای صحه‌سنجی با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی، مکانیزم‌های شکست بررسی و شناسایی گردیده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1394/3/22 | پذیرش: 1394/4/22 | انتشار: 1394/5/7