دوره 19، شماره 8 - ( مرداد 1398 )                   جلد 19 شماره 8 صفحات 2022-2013 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidary M, Hoseini S, Faroughi S. Homogenization of Porous Shape Memory Alloys Using Monte Carlo Technique. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (8) :2013-2022
حیدری مستوره، حسینی سیدحامد، فاروقی شیرکو. همگن‌سازی آلیاژهای حافظه‌دار متخلخل با استفاده از روش مونت‌کارلو. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (8) :2013-2022

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران
2- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران ، s.hamedhoseini@uut.ac.ir
در این مقاله پاسخ سوپرالاستیک آلیاژهای حافظه‌دار متخلخل شامل تخلخل‌های کروی‌شکل و درصد تخلخل مابین ۴۰-۵% مورد بررسی قرار گرفته ‌است. توزیع تخلخل‌ها با استفاده از برآورد توزیع آنها در عکس‌های نمونه‌های آلیاژ نیکل‌تیتانیوم به‌ دست آمده است. در این روش، توزیع تخلخل‌ها در عکس‌های دوبعدی با استفاده از پردازش تصویر به ‌دست ‌آورده‌ شده و سپس توزیع تصادفی تخلخل‌ها در مدل‌های سه‌بعدی با روش مونت کارلو تخمین زده و براساس آنها مدل‌های سه‌بعدی تخلخل ایجاد شده است. برای بررسی رفتار سوپرالاستیک آلیاژهای حافظه‌دار متخلخل، از مدل لاگوداس استفاده شده است که در آن یک تابع سختی بهبودداده‌شده مورد استفاده قرار گرفت. در روش همگن‌سازی پیشنهادی، مدول الاستیسیته و تابع سختی به‌صورت توابعی از درصد تخلخل در نظر گرفته می‌شوند. برای شبیه‌سازی رفتار ماده، یک الگوریتم عددی پیشنهاد شده و در نرم‌افزار اباکوس با نوشتن یک برنامه یومت عملیاتی شده است. نتایج حاصل بیانگر تغییرات تقریباً خطی مدول الاستیسیته و تابع سختی نسبت به درصد تخلخل است. نتایج شبیه‌سازی‌ها نشان‌دهنده آن بوده که این روش همگن‌سازی به‌خوبی توانسته است رفتار سوپرالاستیک آلیاژهای حافظه‌دار متخلخل را پیش‌بینی نماید.
متن کامل [PDF 1322 kb]   (1985 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مواد هوشمند
دریافت: 1397/1/24 | پذیرش: 1397/11/9 | انتشار: 1398/5/21