دوره 19، شماره 2 - ( بهمن 1397 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 396-387 | برگشت به فهرست نسخه ها

Osouli-Bostanabad K, Tutunchi A, Eskandarzade M, Kianvash A. Numerical and Experimental Investigation on Boding Strength Optimization of Glass Fibers-Reinforced Epoxy Composites on a Structural Steel Substrate. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (2) :387-396
اصولی‌بستان‌آباد کریم، توتونچی ابوالفضل، اسکندرزاده مهدی، کیان‌وش عباس. بهینه‌سازی عددی- تجربی استحکام اتصالات کامپوزیت پایه اپوکسی تقویت‌شده با الیاف شیشه- فولاد سازه. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 19 (2) :387-396

1- مرکز ریزفناوری دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2- گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، ab.tutunchi51@tabrizu.ac.ir
3- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
4- گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
بروز خرابی و نشتی در لوله‌های انتقال سیال در ایران امری گریزناپذیر است. خرابی منجر به نشتی در خطوط انتقال، بسته به شرایط طراحی و عملیاتی دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد. از جمله این دلایل می‌توان به آسیب‌های مکانیکی، خوردگی داخلی یا خارجی، خستگی و فشار داخلی بیش‌ازحد مجاز اشاره کرد. در بحث تعمیرات خطوط آسیب‌دیده استراتژی‌های مختلفی برای بازسازی و راه‌اندازی مجدد خط وجود دارد که اهم آنها جایگزینی کل لوله فرسوده، استفاده از کلمپ‌های جوشی و استفاده از وصله‌های کامپوزیتی هستند. در سال‌های اخیر استفاده از وصله‌های کامپوزیتی به‌عنوان روشی کم‌هزینه، دایمی و استاندارد روی جنس‌های مختلف لوله‌ و با کمترین وقفه در کار انتقال مورد پذیرش قرار گرفته است. در پژوهش حاضر با رویکرد بازسازی خطوط فولادی انتقال آب، وصله‌های کامپوزیتی پایه اپوکسی تقویت‌شده با الیاف شیشه به کار گرفته شدند. بهینه‌سازی استحکام چسبندگی وصله‌های کامپوزیتی بر سطح فولاد با بهره‌گیری از روش تاگوچی و آزمون‌های سنجش استحکام چسبندگی کامپوزیت بر سطح فولاد در دو حالت بارگذاری کششی/برشی با سه نوع چسب سیانواکریلات، متااکریلات و اپوکسی در شرایط دمایی و زمانی مختلف پخت چسب صورت پذیرفت. نتایج مطالعات آزمون‌های مکانیکی و تصاویر سطوح شکست حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بیانگر عملکرد بهتر چسب پایه متااکریلاتی با استحکام چسبندگی مناسب بود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1397/1/26 | پذیرش: 1397/8/12 | انتشار: 1397/11/13