دوره 19، شماره 10 - ( مهر 1398 )                   جلد 19 شماره 10 صفحات 2374-2367 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mazidi Sharafabadi V, Fathali M. Investigating the Effect of Surface Roughness on Efficiency of Large Wind Farms by Large Eddy Simulation. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (10) :2367-2374
مزیدی شرف آبادی وحید، فتحعلی مانی. بررسی تاثیر زبری سطح زمین بر بازدهی مزارع بادی بزرگ با استفاده از روش شبیه‌سازی گردابه‌های بزرگ. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (10) :2367-2374

1- گروه مهندسی هوافضا، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران
2- گروه مهندسی هوافضا، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران ، mfathali@kntu.ac.ir
با گسترش انرژی بادی در جهان مساحت مزارع بادی برای تولید توان بیشتر به‌صورت چشمگیری در حال افزایش است. مساله مهم در مزارع بادی بزرگ، افزایش توان و بازده است. با افزایش توربین‌های بادی در قالب مزارع بادی بزرگ، بازده این نوع مزارع بادی به‌دلیل اندرکنش پیچیده بین توربین‌ها با خودشان و با لایه مرزی جوی کاهش می‌یابد. زمانی که طول مزارع بادی یک مرتبه از ارتفاع لایه مرزی جوی بیشتر باشد جریان به حالت کاملاً توسعه یافته سوق پیدا می‌کند. چون طول مزرعه باد نسبت به ضخامت لایه‌مرزی اتمسفری، بسیار بزرگتر است، مزرعه باد در راستای جریان نامحدود فرض شده و از تغییرات در راستای جریان صرف‌نظر شده است. در مزارع بادی بزرگ که در داخل لایه مرزی کاملاً توسعه یافته قرار می‌گیرند، انرژی جنبشی جذب‌شده توسط توربین‌های بادی به‌وسیله انتقال انرژی به‌صورت عمودی از لایه‌های بالای مزرعه باد به داخل آن تامین می‌شود. زبری سطح از عوامل مهمی است که تاثیر بسیار زیادی روی این پدیده می‌گذارد. در این پژوهش به بررسی اثر زبری سطح زمین روی بازده مزارع بادی بزرگ واقع در لایه مرزی جوی پرداخته شده است. برای این منظور از روش شبیه‌سازی گردابه‌های بزرگ برای حل معادلات جریان توربولانس بهره گرفته شده است. در این مقاله توربین‌های بادی با استفاده از روش دیسک محرک مدل‌سازی شده است. برای اعمال تاثیر زبری‌های متفاوت از توابع دیوار لگاریتمی روی دیواره ناحیه شبیه‌سازی استفاده شده است. نتایج این شبیه‌سازی نشان می‌دهد که با افزایش میزان زبری سطح توان مزرعه باد به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1397/1/27 | پذیرش: 1397/11/24 | انتشار: 1398/7/30