دوره 19، شماره 5 - ( اردیبهشت 1398 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 1165-1155 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammad-Zadeh Eivaghi V, Aliyari Shooredeli M. Sensitivity Analysis and Design of Univariate Alarm System Based on Delay Timer Considering Measurement Errors. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (5) :1155-1165
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-19020-fa.html
محمدزاده ایوقی وحید، علیاری شوره‌دلی مهدی. آنالیز حساسیت و طراحی سیستم هشدار تک‌متغیره بر مبنای تایمر تاخیر با لحاظ‌کردن خطای اندازه‌گیری. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (5) :1155-1165

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-19020-fa.html

1- گروه مهندسی کنترل و سیستم، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران
2- گروه مکاترونیک، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران ، aliyari@kntu.ac.ir
آستانه هشدار مهم‌ترین پارامتر یک سیستم مدیریت هشدار است که روی نرخ هشدارهای ازدست‌رفته و هشدارهای اشتباه اثر می‌گذارد. دردسترس‌بودن تابع چگالی احتمال دو وضعیت نرمال و معیوب از ملزومات اصلی این روش است و براساس داده‌های اخذشده از سیستم تخمین زده می‌شود. وجود خطای اندازه‌گیری‌ به هر دلیلی سبب عدم دقت در تخمین پارامترهای آماری خواهد شد که به‌دنبال آن آستانه هشدار نیز دارای عدم دقت خواهد بود. از این ‌رو درک و شناخت خطای اندازه‌گیری برای مقابله با آن ضروری است که در این مقاله مورد بررسی خواهد گرفت. برای این منظور ابتدا با استفاده از روش‌های تخمین پارامتر، پارامترهای آماری متغیر فرآیند تخمین‌ زده خواهند شد و سپس با استفاده از قاعده انتشار نامعینی، میزان تاثیرپذیری پارامترها و آستانه هشدار از خطای اندازه‌گیری با فرض آن که حداقل و حداکثر مقدار آن با استفاده از مشخصات سنسورها قابل تعیین است، مشخص خواهد شد. سپس به‌منظور کاهش اثر خطای اندازه‌گیری بر عملکرد سیستم مدیریت هشدار، بر مبنای الگوریتم تشخیص نقطه تغییر، یک الگوریتم تطبیقی طراحی خواهد شد که بر این اساس آستانه هشدار متناسب با میزان خطای موجود در اندازه‌گیری، خود را تغییر خواهد کرد. سودمندی و کارآیی الگوریتم پیشنهادشده به‌کمک قاعده مونت‌کارلو برای یک سیستم مدیریت هشدار بر مبنای تایمر تاخیر در شرایط یادشده بررسی خواهد شد. در نهایت، برای تشخیص عیب رسوب در توربین گازی v۹۴.۲، به‌عنوان یک نمونه واقعی صنعتی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل
دریافت: 1397/1/27 | پذیرش: 1397/9/14 | انتشار: 1398/2/11