دوره 19، شماره 10 - ( مهر 1398 )                   جلد 19 شماره 10 صفحات 2498-2491 | برگشت به فهرست نسخه ها

Torbati S, Daneshmehr A. Numerical Modeling of Concentric Left Ventricular Hypertrophy of the Human Heart. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (10) :2491-2498
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-19547-fa.html
تربتی سعید، دانش‌مهر علیرضا. مدل‌سازی عددی هایپرتروفی کانسنتریک بطن چپ قلب انسان. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (10) :2491-2498

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-19547-fa.html

1- دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس دانشکده‌های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس دانشکده‌های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، daneshmehr@ut.ac.ir
بیشترین میزان مرگ‌ومیر در کشورهای پیشرفته صنعتی در اثر بیماری‌های دستگاه قلبی- عروقی اتفاق می‌افتد. تلاش‌های اخیر در راستای مدل‌سازی عددی رفتار قلب انسان در حالت عادی و در صورت وقوع بیماری‌های مختلف این امکان را فراهم ساخته‌اند تا بتوان راهی برای مطالعه رفتار و آزمایش راه‌های درمان به‌صورت مجازی پیدا کرد تا آسیب‌های وارده به بدن انسان حداقل شوند. هایپرتروفی بطن‌ها که در اثر افزایش فشار و حجم خون داخل بطن ایجاد می‌شود، می‌تواند باعث تغییر در ساختار و عملکرد آن شده و منجر به نارسایی قلبی شود. در این پژوهش بیماری هایپرتروفی کانسنتریک بطن چپ قلب انسان در نرم‌افزار کامپیوتری شبیه‌سازی شد. مدل بطن چپ قلب در نرم‌افزار تجاری المان محدود غیرخطی ابکس/استاندارد با استفاده از سابروتین یومت براساس علم مکانیک محیط‌های پیوسته به‌کار گرفته شد. سعی شد راستاهای فیبرها با جزئیات و دقت بیشتری تعیین گردند و پراکندگی راستاهای فیبرها و صفحات قلبی در مدل غیر همسان‌گرد هایپرالاستیک دارای رشد، مد نظر قرار گیرند. با افزایش فشار داخل بطن و تنش دیواره، ضریب رشد صفحه‌ای کم‌کم از داخل بطن در ناحیه اندوکاردیوم تا ناحیه اپیکاردیوم افزایش یافت و سرانجام سراسر دیواره ضخیم‌تر شد. بعد از باربرداری نیز کمی تنش پسماند در بطن مشاهده شد. تغییرات ضریب رشد صفحه‌ای برحسب تنش نشان داد که در حوالی فشار بیشینه داخل بطن، ضریب رشد با تقریباً ثابت‌ماندن تنش به مقدار چشم‌گیری افزایش یافت.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیومکانیک
دریافت: 1397/2/8 | پذیرش: 1397/12/4 | انتشار: 1398/7/30