دوره 13، شماره 15 - ( ويژه‌نامه سوم 1392 )                   جلد 13 شماره 15 صفحات 37-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

A robust method for remote control of industrial plants. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (15) :23-37
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-1983-fa.html
رحمانی بهروز. روشی مقاوم برای کنترل از راه دور دستگاه های صنعتی. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (15) :23-37

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-1983-fa.html

استادیار گروه مکانیک دانشگاه یاسوج
در این مقاله، روش نگاشت ورودی کنترلی شبکه¬ای برای کنترل دستگاه های صنعتی و ماشین¬های موجود در کارخانجات با بهره¬گیری از شبکه های بی¬سیم با پهنای باند کوچک پیشنهاد شده است. برای رسیدن به این هدف، ابتدا روشی برای جبران سازی تأخیر ثابت پیشنهاد می¬شود که بر پایه¬ی حداقل نمودن اختلاف ورودی¬های کنترلی دستگاه تحت کنترل مختل شده در دو حالت زمان¬پیوسته و تأخیری استوار است. به¬این ترتیب که برای سیستم زمان¬پیوسته¬ی موردنظر، کنترل¬کننده¬ی زمان¬پیوسته¬ی کلاسیکی طراحی شده که توانایی مقاومت در برابر عدم قطعیت¬های موجود در مدل¬سازی را دارد. سپس با در نظر گرفتن تأخیر در نمودار جعبه¬ای سیستم حلقه بسته و همچنین لحاظ نمودن اثر عدم قطعیت مدل¬سازی در سیستم گسسته¬ی تحت شبکه، از ره¬یافت تکرار دی-کی برای طراحی کنترل¬کننده¬ی مقاوم گسسته بهره برده می¬شود. همچنین، با پیشنهاد الگوریتمی به گسترش این کنترل-کننده به سیستم¬های کنترل شبکه¬ای بی¬سیم پرداخته می¬شود. از آن جا که روش پیشنهادی پایداری حلقه بسته سیستم های کنترل شبکه¬ای را حتی با نرخ های نمونه برداری پایین تضمین می کند، بهره گیری از آن کاهش پهنای باند شبکه ی موردنیاز سیستم کنترلی و بنابراین کاهش ترافیک شبکه را سبب می شود. شبیه¬سازی¬های انجام شده بر مدل دو دستگاه صنعتی بر کارایی مناسب روش پیشنهادی در سیستم¬های شبکه¬ای مختل دلالت دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: اتوماسیون|کنترل|مکاترونیک
دریافت: 1392/5/4 | پذیرش: 1392/6/27 | انتشار: 1392/12/1