دوره 18، شماره 1 - ( 1-1397 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 378-370 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saffar Najib H, Hassani B, Yaghoobi N. Structural topology optimization considering clustered stress constraints. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (1) :370-378
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2018-fa.html
صفار نجیب حبیب، حسنی بهروز، یعقوبی نیما. بهینه‌سازی توپولوژی سازه با در نظر گرفتن قیود تنش خوشه‌بندی شده. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (1) :370-378

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2018-fa.html

1- گروه مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- هیئت علمی/گروه مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
در این مقاله روشی برای بهبود اعمال قید تنش در طراحی توپولوژی سازه‌ با جرم کمینه ارائه شده ‌است. برای فرمول‌بندی مسئله بهینه‌سازی توپولوژی از روش اجزای محدود و برای مدل‌سازی مصالح از تابع چگالی مصنوعی استفاده شده‌ است. برای محاسبه میزان تنش در اجزا از تنش فون‌میزز در نقاط انتگرال‌گیری گوس موسوم به نقاط فوق‌همگرا استفاده شده است. به منظور کاهش زمان و هزینه محاسبات از فن خوشه‌بندی قیود تنش مجتمع شده با روش P-norm برای کاستن از تعداد قیود مسئله بهینه‌سازی، که متناسب با تعداد المان‌های به کار رفته در مدل محاسباتی مسئله است، استفاده شده است. به این منظور تعداد زیادی از قیدهای تنش محلی با تعداد محدودی قید تنش سراسری جایگزین می‌شود. توصیف کاملی از فرمول‌بندی و تحلیل حساسیت قید تنش که با استفاده از روش الحاقی صورت پذیرفته، ارائه شده است. به علت پیچیدگی بهینه‌سازی توپولوژی با استفاده از قیدهای تنش، روش مجانب‌های متحرک برای حل مسئله بهینه‌سازی مورد استفاده قرار گرفته است. برای بررسی کارایی روش چند مثال تنش صفحه‌ای ارائه و با سایر پژوهش‌ها ارزیابی شده است. نتایج به‌دست آمده حاکی از مزیت روش محاسباتی ارائه شده در تولید توپولوژی‌های قابل قبول و کاربردی است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روش اجزای محدود
دریافت: 1396/8/10 | پذیرش: 1396/10/2 | انتشار: 1396/10/22