دوره 13، شماره 11 - ( 11-1392 )                   جلد 13 شماره 11 صفحات 160-154 | برگشت به فهرست نسخه ها

Effect of Rotor Blade Twist on Axial Transonic Compressor Performance. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (11) :154-160
سجادی سید میثم، علی گودرز محمدرضا، کرابی هادی. بررسی اثر پیچش پره روتور بر روی عملکرد کمپرسور محوری گذرصوتی. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (11) :154-160

1- کارشناس ارشد شرکت دوار صنعت شریف
2- استادیار دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی
3- مدیر عامل شرکت دوار صنعت شریف
با توجه به اینکه جریان در کمپرسور تحت تاثیر گرادیان فشار مثبت می باشد و طبیعت جریان در کمپرسور بسیار پیچیده می باشد، از این رو طراحی آیرودینامیکی دقیق پره های کمپرسور که وظیفه انتقال کار به جریان را دارد ، بسیار مهم می باشد. در این تحقیق، تاثیر تغییرات زاویه استگر پره روتور بر روی منحنی های عملکردی یک کمپرسور محوری گذرصوتی برای اولین بار مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به ماهیت بسیار پیچیده جریان در کمپرسورها برای شبیه سازی از روش سه بعدی که بالاترین دقت را در بین روش های تحلیل دارد، استفاده شد. برای این کار یک کد عددی با دقت بالا که قادر به حل معادلات ناویر استوکس رینولدز-متوسط است، مورد استفاده قرار گرفت. مقایسه نتایج کد عددی با نتایج آزمایشگاهی کمپرسور محوری تطابق بسیار خوبی را نشان داد که این نشان دهنده صحت کد عددی می باشد. پس از حصول اطمینان از کارکرد کد عددی تاثیر تغییرات پیچش پره روتور طبقه اول بر روی پارامترهای عملکردی کمپرسور محوری با استفاده از کد اعتبار سنجی شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پیچش پره روتور سبب کاهش راندمان و نسبت فشار در کمپرسور محوری می گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ماشینهای سیالاتی
دریافت: 1392/1/24 | پذیرش: 1392/5/9 | انتشار: 1392/9/30