دوره 19، شماره 6 - ( خرداد 1398 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 1428-1417 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahimi M, Hamedi M, Amidpour M. Thermodynamic, Economic and Case Study of Synthesis Gas Using the Biomass Gasification Reactor in Distributed Generation Systems. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (6) :1417-1428
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-20369-fa.html
رحیمی محمدجواد، حامدی محمد حسین، عمیدپور مجید. آنالیز ترمودینامیک، اقتصادی و مطالعه موردی استفاده از گاز سنتز حاصل از راکتور گازی‌ساز زیست‌توده در سامانه‌های تولید پراکنده. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (6) :1417-1428

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-20369-fa.html

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران ، hamedi@kntu.ac.ir
3- گروه مهندسی سیستم‌های انرژی، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران
مقاله حاضر حاوی نتایج بررسی ترمودینامیک و اقتصادی استفاده از گاز سنتز حاصل از راکتور گازی‌ساز زیست‌توده به‌جای گاز طبیعی، در یک نیروگاه تولید همزمان است. ابتدا تحلیل سیستم موجود در کارخانه پارس‌خودرو که با گاز طبیعی تغذیه می‌شود، صورت پذیرفت و در ادامه به‌کارگیری گازی‌ساز در راستای تولید گاز سنتزی برای جایگزینی گاز طبیعی بررسی می‌شود. نتایج تحلیل ترمودینامیک نشان می‌دهد که افزایش درصد رطوبت سوخت زیست‌توده اثر جزئی روی درصد CH۴ و N۲ در گاز سنتزی داشته است، اما اثر کاهشی نسبتاً شدیدی بر درصد CO و CO۲ و همچنین ارزش حرارتی پایین دارد. با به‌کارگیری راکتور گازی‌ساز، به میزان ۴۴۶۸۳۱۶متر مکعب در سال صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی ایجاد می‌شود. نتایج تحلیل اقتصادی مبین این مطلب است که به‌ازای قیمت گاز طبیعی ۷۰۰ریال بر متر مکعب، قیمت خرید برق ۶۵۰ریال بر کیلووات ساعت، تعداد سال‌های عملکرد ۷سال و نرخ سود ۷%، ارزش خالص حال حاضر در مرز صفر است و سرمایه‌گذاری در مرز توجیه‌پذیری اقتصادی خواهد بود. اما درصورت بالاتربودن نرخ سود، کمتربودن نرخ خرید گاز طبیعی یا کمتربودن قیمت خرید برق، سیستم ارتقایافته از دیدگاه اقتصادی توجیه‌پذیر نیست. در همین ارتباط، در نرخ سود ۷%، به‌ازای قیمت سوخت زیست‌توده حداکثر برابر با ۱۰۰۰۰۰ریال بر تن، ارزش خالص حال حاضر در مرز صفر است و سرمایه‌گذاری توجیه اقتصادی خواهد داشت، اما در مقادیر بالاتر قیمت زیست‌توده، سرمایه‌گذاری توجیه اقتصادی نخواهد داشت.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: انرژی‌های تجدیدپذیر
دریافت: 1397/2/11 | پذیرش: 1397/8/12 | انتشار: 1398/3/11