دوره 15، شماره 12 - ( 11-1394 )                   جلد 15 شماره 12 صفحات 490-481 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirahmadi Golrodbari S A, Maerefat M, Haghighi Poshtiri A, Minaei A. Determination of optimum diameter of Earth to Air Heat Exchanger by analytical method for air conditioning. Modares Mechanical Engineering 2016; 15 (12) :481-490
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2049-fa.html
میراحمدی گلرودباری سید علی، معرفت مهدی، حقیقی پشتیری امین، مینایی عسگر. تعیین قطر بهینه مبدل حرارتی هوا – زمین به روش تحلیلی جهت کاربرد تهویه مطبوع. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (12) :481-490

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2049-fa.html

1- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک تبدیل انرژی دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشیار مهندسی مکانیک تبدیل انرژی دانشگاه تربیت مدرس تهران
3- استادیار مهندسی مکانیک تبدیل انرژِی دانشگاه گیلان (رشت)
4- دانشجوی دکترا مهندسی مکانیک تبدیل انرژی دانشگاه تربیت مدرس تهران
در تحقیق حاضر یک مدل تحلیلی جدید برای مبدل حرارتی هوا – زمین ارائه شده است. بدین منظور، معادله گذرای انرژی به کمک قضیه دوهامل برای بخش خاک حل شده و توزیع دمای خاک با استفاده از مفهوم تابع جی به دست آمده است، سپس دمای سیال خروجی از مبدل با حل معادله انرژی در راستای طول محاسبه شده است. نتایج مدل حاضر با نتایج تجربی مقایسه شده و نسبت به دیگر مدل‌های موجود همخوانی بهتری مشاهده شد. در ادامه با استفاده از مدل جدید به بررسی پارامتری و امکان سنجی استفاده از این سامانه در شهر تهران در دوره عملکرد دائم سه ماهه تابستان با دو دمای ورودی مختلف به مبدل پرداخته شده است. از بررسی پارامتری مشخص گردید که به ازای هر دبی‌ جرمی،‌ قطر بهینه‌ متناظر با آن برای مبدل بدست می‌آید. همچنین مشاهده شد که قطر بهینه مبدل تابعی از دبی جرمی و زمان عملکرد سامانه می‌باشد و به دمای خاک و دمای ورودی به مبدل وابسته نیست. پیشنهاد گردید برای تأمین دبی جرمی بزرگ، از چند مبدل با دبی جرمی کوچکتر استفاده شود که در این صورت دمای خروجی از مبدل کاهش می‌یابد؛ با استفاده از مدل حاضر می‌توان عمق و فاصله دفن مبدل‌ها از یکدیگر را محاسبه نمود. همچنین مشخص گردید که این سامانه برای شهرهایی با اقلیم آب و هوایی کوهستانی و متوسط دمای سالیانه محیط پایین، به تنهایی قادر به تأمین آسایش حرارتی در دوره عملکرد دائم سه ماهه تابستان می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انرژی در ساختمان
دریافت: 1394/7/21 | پذیرش: 1394/9/1 | انتشار: 1394/12/1