دوره 17، شماره 12 - ( 12-1396 )                   جلد 17 شماره 12 صفحات 468-463 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sajadi M, Ataei M, Ekramian M. High-Gain Observers for a Class of Nonlinear Systems with Simultaneous and Different Delay at State, Input and Output. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (12) :463-468
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2057-fa.html
سجادی مرتضی، عطائی محمد، اکرامیان محسن. طراحی رویتگر بهره بالا برای کلاس خاصی از سیستم های غیرخطی با تاخیر همزمان و متفاوت در حالت، ورودی و خروجی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (12) :463-468

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2057-fa.html

1- گروه مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان
2- گروه مهندسی برق، گرایش کنترل، دانشگاه اصفهان
در سیستم‌های کنترل اگر بنا به دلایل مختلف مانند بحث هزینه، شرایط محیطی و سایر موارد نتوان به وسیله‌ی حسگر حالت‌های سیستم را اندازه‌گیری کرد، از رویتگر برای تخمین حالت‌ها استفاده می‌شود. در این مقاله، یک رویتگر بهره بالا برای کلاس خاصی از سیستم‌های غیرخطی به فرم مثلثی، با تاخیر همزمان و متفاوت در حالت، ورودی و خروجی پیشنهاد داده می‌شود. با فرض مشخص بودن میزان تاخیرهای زمانی موجود در فرآیند، شرایط مناسب برای تضمین همگرا شدن مجانبی خطای بین حالت‌های تخمین زده شده با استفاده از رویتگر پیشنهادی و حالت‌های واقعی و نامعلوم سیستم به صفر، با استفاده از قضیه‌ی لیاپانف-کراسفسکی فراهم می‌شود. شروط لازم برای اثبات پایداری مجانبی رویتگر به این صورت به‌دست می‌آید که میزان تاخیر زمانی در خروجی فرآیند از یک مقدار مشخص کمتر و همچنین پارامتر بهره بالا موجود در ساختار رویتگر از مقادیر مشخصی بزرگ‌تر باشد. برای ارزیابی عملکرد رویتگر پیشنهادی، نتایج شبیه‌سازی بر روی سیستم پاندول معکوس که با موتور جریان مستقیم کنترل می‌گردد، نشان داده می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: کنترل
دریافت: 1396/6/5 | پذیرش: 1396/8/30 | انتشار: 1396/10/1