دوره 19، شماره 1 - ( دی 1397 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 179-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bolandi Kashani A, Nobakhti M, Khayat M. Numerical Simulation of Droplet Falling and Positioning on Surface Using Multiphase Lattice Boltzmann Model. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (1) :171-179
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-20617-fa.html
بلندی‌کاشانی امیرحسین، نوبختی محمدحسن، خیاط مرتضی. شبیه‌سازی عددی سقوط و قرارگیری قطره بر روی سطح با استفاه از مدل چندفازی روش شبکه بلتزمن. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 19 (1) :171-179

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-20617-fa.html

1- گروه مهندسی مکانیک، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، m.nobakhti@srbiau.ac.ir
روش شان– چن رایج‌ترین مدل روش شبکه بولتزمن برای شبیه‌سازی جریان‌های چندفازی است. اما معمولاً در بررسی جریان‌های چندفازی اثرات دما یا در نظر گرفته نمی‌شود یا اثرات ناچیز فرض می‌شود. ابتدا معادلات شبکه بولتزمن چندفازی هم‌دما (روش شان- چن) و معادلات روش شبکه بولتزمن تک‌فازی گرمایی مدل اسکالر خنثی بیان شدند. در مطالعه حاضر از ترکیب مدل گرمایی اسکالر خنثی و مدل دوفازی شان- چن، روش شبکه بولتزمن جریان‌های دو فازی گرمایی مورد بررسی قرار گرفت. ترکیب این دو مدل از طریق تعریف یک عبارت نیرویی انجام می‌گیرد. به‌علت ماهیت خارجی این ترکیب، مدل ترکیبی پایداری شبیه به مدل چندفازی هم‌دما دارد. بدین منظور در ابتدا مدل گرمایی اسکالر خنثی و سپس مدل شان- چن در حالت همدما بیان می‌شود. همچنین سقوط قطره روی دیواره گرم در قطرهای مختلف بررسی می‌شود و قرارگیری قطره روی دیواره گرم در اعداد رایلی و رینولدز مختلف و همچنین قطرهای مختلف قطره مورد بررسی قرار می‌گیرد. نتایج نشان‌ می‌دهد وجود دما در مسایل چندفازی به عنوان یک مانع رسیدن به حالت پایدار را به تاخیر می‌اندازد و سرعت جعلی به‌وجودآمده در سطح مشترک در میدان دما نیز تاثیر می‌گذارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: دو فاز و چند فاز
دریافت: 1397/2/18 | پذیرش: 1397/7/2 | انتشار: 1397/10/11